Egyetlen nap alatt heten haltak meg a francia Alpokban

A francia Alpok "madártávlatból"
A francia Alpok madártávlatból (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Heten haltak meg kedden a francia Alpokban. Négy különböző balesetben négy hegymászó, két sárkányrepülő és egy túrázó halt meg egyetlen nap alatt - közölték szerdán a francia hegyimentők.
Vágólapra másolva!

Két hegymászó, egy 40 éves holland férfi és egy 30 éves francia nő a hegylánc északi részén emelkedő Aiguilles Rouges hegyvonulatban lezuhant és szörnyethalt.

Holttestüket szerdán napközben 2200 méteres magasságban találták meg a francia hegyimentők, akiket egy szemtanú riasztott.

A baleset körülményei egyelőre ismeretlenek.

A francia Alpok madártávlatból (illusztráció). Forrás: hautrisque/Pixabay

Két olasz hegymászót, egy 66 és egy 67 éves férfit, akik kedd este zuhantak le a Mont Blanc hegyről, szerdán reggel találták meg.

A két tapasztalt genovai sportoló holttestére helikopterrel bukkantak rá a Mont Maudit hegy (Elátkozott hegy) északi lábánál. A nyomozással megbízott csendőrök szerint a baleset a leereszkedéskor történt, miközben a két férfi az Olaszországgal szomszédos hegység francia oldalán haladt.

Két sárkányrepülős, egy oktató és a tanítványa, egy kétszemélyes járművön La Chapelle-d'Abondance település felett haladt át, de röviddel 18 óra előtt egy lakóház tetőzetének ütköztek.

A tűzoltók gyors közbelépése ellenére a baleset helyszínén mindketten meghaltak.

Haute-Savoie megye hegyvidékes részén egy 71 éves túrázó halt meg, mert a Chablais-hegységben a Grange-hegy csúcsától nem messze 2400 méteres magasságból lezuhant.