Elaludt egy amerikai professzornő, amikor a feketék egyenjogúságáról videókonferenciát kellett végignéznie, ezért ki fogják rúgni

2020.07.23. 20:31

Újabb embereket, illetve jelenségeket listázott a radikális baloldal Amerikában. A tanárok különösen ki vannak téve a szélsőbaloldali támadásoknak, de ma már rasszistának számítanak a kutyák, sőt a klímaváltozás is - erről írt a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A New York-i MaryMount Manhattan College professzora, Patricia Simon állítólag elaludt egy Zoom-konferencián, amelynek témája éppen a rasszizmusellenesség volt. A radikális baloldal azonnal rasszistának nevezte. A professzor viszont állítja, hogy nem aludt, csupán éppen becsukta a monitor előtt elfáradt szemét, a videóbeszélgetésből kifotózott képet pedig az engedélye nélkül használták fel.

A tanárnő kirúgásáért petíciót indítottak, amelyet eddig több mint kétezren írtak alá. A petíció szerint a professzornak már korábban is voltak rasszista megnyilvánulásai, amire a csalhatatlan bizonyíték: nem érdekli különösebben az LMBTQ-ideológia.

A MaryMount Manhattan College professzor asszonya egyébként nem az első, aki ellen lázadni kezdtek a diákok, amiért nem osztotta a véleményüket. A radikális baloldali tüntetések júniusi kezdete óta több olyan eset is történt, ahol a diákok beadványban tiltakoztak a tanáraik ellen, általában rasszizmussal vádolták meg őket.

Hogy mi mindent tiltanak be, és milyen abszurd dolgokat nyilvánítanak rasszistának, azt jól mutatja James Macpherson összeállítása. Az ausztrál publicista összegyűjtötte, hogy mi mindent neveztek már rasszistának. Ide tartozik például a sakk (mert a fehér bábuval kezdenek), a templomi szobrok (hiszen Jézust fehérnek ábrázolják), a kutyák (akik eltanulják a fehér gazdáiktól az előítéletet), a koronavírus és a klímaváltozás is, mert ezek különösen rosszul érintik a fekete bőrű embereket.

Szerepel továbbá a rasszistának bélyegzett dolgok között az is, ha valaki fehér ember létére a fekete bőrű emberekhez vonzódik, ez ugyanis egyesek szerint azt jelenti, hogy faji fétise van az illetőnek. Ugyanakkor az is rasszista, ha valaki nem vonzódik a feketékhez, mert ennek a hátterében a fehér felsőbbrendűség állhat.