Elraboltak egy német nőt Irakban

Vágólapra másolva!
Emberrablás áldozata lett az iraki fővárosban egy német állampolgárságú nő, a bagdadi művészeti élet egyik ismert szereplője - közölték kedden biztonsági forrásból.
Vágólapra másolva!

Az 50 éves Hella Mewist munkahelye, a Bejt Tarkíb művészeti központ elől

hurcolták magukkal ismeretlen fegyveresek, akik két autóval érkeztek.

Az emberrablás hétfő este 8 óra körül történt.

A hivatalos látogatáson Athénban tartózkodó Heiko Maas német külügyminiszter közölte: a német külügyminisztériumban külön válságstáb foglalkozik az eltűnési üggyel. Az iraki belügyminisztérium jelezte, hogy kettőzött erőfeszítéssel folyik az eset felgöngyölítése.

Az egyik közösségi oldalon egy videót is megosztottak arról, ahogyan elrabolják a német nőt:

Hella Mewis hét éve élt Bagdadban, ahol az iraki kulturális élet közismert és népszerű alakja lett. Gyakran lehetett látni, ahogy - az iraki biztonsági helyzet miatt külföldiektől egyáltalán nem megszokott módon - kerékpáron megy a dolga után a zsúfolt Karrada úton.

A nő hangos támogatója volt azoknak a kormányellenes megmozdulásoknak, amelyeken többek között az Irakban garázdálkodó, elszámolással senkinek nem tartozó fegyveres csoportok ellen emeltek szót.

A tiltakozó megmozdulásokat szervező, és azon felszólaló több tucat aktivistát raboltak el az elmúlt időszakban Irakban.