Szexbotrány az új-zélandi kormányban

ARDERN, Jacinda, Új-Zéland
A 2020. július 22-én közreadott képen Jacinda Ardern, Új-Zéland miniszterelnöke sajtótájékoztatóra érkezik Iain Lees-Galloway bevándorlási miniszterrel a wellingtoni parlamentben július 6-án. Az új-zélandi kormányfő bejelentette, hogy leváltotta a bevándorlási minisztert, mert kapcsolatot kezdeményezett egyik munkatársával.
Vágólapra másolva!
Leváltotta Iain Lees-Galloway bevándorlási minisztert Jacinda Ardern új-zélandi kormányfő, mert a tárcavezető kapcsolatot kezdeményezett egyik munkatársával - derült ki Ardern szerdai sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

- magyarázta a döntését az új-zélandi miniszterelnök. Ardern azt is mondta, hogy a leváltott kormánytag szerint a kapcsolat mindkét fel beleegyezésén alapult.

A 2020. július 22-én közreadott képen Jacinda Ardern, Új-Zéland miniszterelnöke sajtótájékoztatóra érkezik Iain Lees-Galloway bevándorlási miniszterrel a wellingtoni parlamentben július 6-án. Az új-zélandi kormányfő bejelentette, hogy leváltotta a bevándorlási minisztert, mert kapcsolatot kezdeményezett egyik munkatársával Forrás: MTI/AP/New Zealand Herald/Mark Mitchell

Lees-Galloway tudatta, hogy elfogadja a miniszterelnök döntését, egyúttal pedig bocsánatot is kért.

Iain Lees-Galloway leváltott bevándorlási miniszter Forrás: MTI/AP/New Zealand Herald/Mark Mitchell

- tudatta közleményében a leváltott politikus. Az új-zélandi miniszterelnök arra is kitért, hogy

Iain Lees-Galloway a szeptemberi választásokon sem indul újra képviselőjelöltként.