Több biztonsági őr közvetlen közelről nézte végig a Deák téren megkéselt két fiatal halálát. Az egyik áldozat családjának ügyvédje szerint nem kizárt, hogy az ügyben újabb gyanúsítások jöhetnek. Gergő és László életét egy, a késelő társaságában lévő lány próbálta megmenteni.

Több biztonsági őr szinte közvetlen közelről nézte végig annak a két fiatalnak a haláltusáját, akiket május 22-én késeltek halálra a Deák Ferenc téren - írja a Blikk. A lapnak az egyik áldozat családjának az ügyvédje azt mondta, 

nem kizárt, hogy további gyanúsítások történhetnek az ügyben. 

A cikk szerint a gyilkossággal gyanúsított fiúval egy társaságban lévő, ugyanabban az intézetben élő lány sietett az életükért küzdő áldozatok segítségére.

– Amíg nem értek ki a mentők, a fiatal lány próbálta meg elszorítani a vérző ereket és újraéleszteni Lászlót és Gergőt – írják.

Perceken belül elfogták a késelőt

A 21 éves K. Gergőt és a 16 éves M. Lászlót május 22-én késelte halálra a Deák Ferenc téren a 18 éves Cs. Krisztián, miután a két társaság összeszólalkozott.

K. Gergelyt (balra) és M. Lászlót együtt érte a halálFotó: Szabó Gábor - Origo

 A férfi a késelést követően elmenekült a helyszínről, a rendőrök azonban tíz percen belül elfogták  a közelben. Cs. Krisztiánt több ember sérelmére elkövetett emberöléssel, két társát pedig csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják.