Újabb rekord Romániában, egy nap alatt 1119 új fertőzöttet azonosítottak

románia, koronavírus
Cartojani, 2020. július 22. Megállítja az autókat egy rendőr a romániai Cartojani határában 2020. július 22-én, miután a falut a koronavírus-fertőzöttek nagy száma miatt vesztegzár alá vonták. Romániában most először azonosítottak több mint ezer vírusfertőzött embert egyetlen nap alatt. MTI/AP/Nicolae Dumitrache
Vágólapra másolva!
Romániában az előző napi negatív rekordhoz képest pénteken enyhén emelkedett az egy nap alatt diagnosztizált új koronavírus-fertőzöttek száma, az intenzív terápián ápolt súlyos betegeké pedig először haladta meg a 300-at.
Vágólapra másolva!

A stratégiai kommunikációs törzs (GCS) pénteki jelentése szerint

az utóbbi 24 órában a csütörtökinél héttel több, 1119 új fertőzöttet azonosítottak.

Ez másfélszerese az előző két hét napi átlagának.

Az egy nappal korábbi összesítés óta további 24 áldozatot követelt a járvány, ez csaknem 10 százalékkal haladja meg az átlagot. Eddig 2150 halottja van a kórnak, külföldön 122 koronavírusos román állampolgár vesztette eddig életét.

Megállítja az autókat egy rendőr a romániai Cartojani határában 2020. július 22-én, miután a falut a koronavírus-fertőzöttek nagy száma miatt vesztegzár alá vonták Forrás: MTI/AP/Nicolae Dumitrache

Pénteken 301-re emelkedett az intenzív ápolásra szoruló súlyos betegek száma, az ismert aktív eseteké pedig már a 15 ezret közelíti. Csaknem 2250 koronavírusos beteg van otthoni, vagy intézményesített elkülönítésben, és további 6800 fertőzésgyanús ember otthoni karanténban várja a betegség lappangási idejének leteltét.