Huszonkétmillió dollárt nyert egy férfi az egyesült államokbeli Wisconsin államban, a szelvényért mindössze két dollárt fizetett. A szenzáció azonban nem csak ez, hanem az, hogy egy 1992-ben kötött egyezség értelmében a nyereményt megosztja barátjával.

Két régi jóbarát, Joe Feeney és Tom Cook még 1992-ben egyezett meg abban, hogy ha bármelyikük nyer a lottón, megosztja a nyereményt a másikkal. Az idő most érkezett el, Feeney azt mondta, hogy elalélt, amikor barátja értesítette a 22 millió dolláros nyereményről. A két férfi Menomonie városában él. Gratulálunk Tomnak, Joe-nak és családjaiknak. A barátság ereje és a kézfogás kifizetődött - nyilatkozta Cindy Polzin lottóigazgató.

Becslések szerint a Powerball jackpot nyerési esélye 292 millió az egyhez. A két férfi a különböző adók levonása után 5,7 millió dollárt (kb. 1,7 milliárd forint) vihet haza.Cook a nyugdíjba vonulás mellett döntött, miután megtudta, hogy nyertek, míg barátja már nyugdíjas és a családjukkal szeretnének több időt tölteni. 

Tom Cook június 10-én 2 dollárért vette a végül dollármilliókat hozó szelvényt. A BBC megjegyzi, hogy 2019 márciusában szintén egy wisconsini ember volt egy 768 millió dolláros nyeremény gazdája.