Reggel hét óra után a berlini állatkert közelében emberek közé hajtott egy autós - közölte az M1 Aktuális csatorna tudósítója. Heten megsérültek, közülük hárman súlyosan.

Egy sérült az autó alá szorult, onnan kellett kimenteni, egy másikat pedig újra kellett éleszteni. Tizenhét szemtanú sokkot kapott a látványtól.

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Paul Zinken

Hatvan mentő és tűzoltó érkezett a helyszínre, a rendőrség pedig bombát keres - hangzott el a tudósításban. Mentőhelikoptereket is riasztottak. Arról, hogy szándékos vagy véletlen baleset történt, még csak találgatások sincsenek. Egy férfi ült az autóban, őt a rendőrség letartóztatta – mondta az M1 tudósítója.

A gázoló autója a Hardenbergplatz mellettForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Paul Zinken

A Bild szerint a sofőr 24 éves, Németországban él, de a Mercedes, amivel gázolt, észt rendszámú. Sajtóhírek szerint a sofőr azt mondta, hogy a nagy sebesség miatt lesodródott az útról, ezért hajtott emberek közé. Eljárás indult ellene.

A gázolás helyszíne nincs messze a Breitscheidplatztól, ahol 2016 december 19-én egy iszlám terrorista a karácsonyi vásárba hajtott a teherautójával. Akkor 11 ember meghalt.