Szombaton gyulladt ki az erdő az ország középső részén lévő Oleirosnál. Jelenleg hétszáz tűzoltó dolgozik Serta térségében. Egy tűzoltó meghalt, hat ember pedig megsérült.

Jelenleg több mint hétszáz tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén és 14 repülő is segíti a levegőből a munkát - nyilatkozta Eduardo Cabrita miniszter. A prioritás az emberi életek megóvása, ha szükséges, akkor az evakuálás elvégzése is.A miniszter azt is elmondta, hogy szoros kapcsolatban van a környező települések polgármesterivel, és a legfontosabb a lakosság támogatása - írja egy helyi lap.

A reggeli sajtótájékoztatón Luís Belo Costa tűzoltó parancsnok elmondta, hogya szombaton keletkezett tűzben meghalt egy tűzoltó, és további hat ember megsérült.

A képre kattintva galéria nyílik!

 

Erdőtűz lángjaival küzd egy tűzoltó a közép-portugáliai Serta térségében 2020. július 26-án. (A képre kattintva galéria nyílik!)Forrás: MTI/EPA/LUSA/Paulo Cunha

A régió időjárás előrejelzése szerintvasárnap a hőmérséklet elérheti a 43 fokot, és erős, 65 km/órás szél várható, mindezek mellett nagyon alacsony a páratartalom. Ez nagyon megnehezíti a tűzoltók munkáját.

A miniszter kiemelte, hogy a tűzoltók hazafiasan, és bátran végzik a munkájukat, még ebben a nehéz helyzetben is.