A német rendőrök felástak egy kertet, Madeleine McCann után kutatva

Madeleine McCann, Hannover,
Vágólapra másolva!
A német rendőrség kedden átkutatott és felásott egy kertet Hannoverben - közölte a Madeleine McCann titokzatos eltűnése ügyében nyomozást folyató braunschweigi ügyészség.
Vágólapra másolva!

Julia Meyer ügyészségi szóvivő közölte, hogy az ásatások a Maddie McCann ügyében folytatott nyomozásunkkal kapcsolatosak, a részletekre azonban nem tért ki. A német nyomozók úgy vélik, hogy a 2007-ben Portugáliában eltűnt brit kislány már nincsen életben.

Madeleine McCann Forrás: Getty Images

Az ásáshoz a nyomozók többek között markológépet is használnak

a Hannoverische Allgeimene Zeitung című helyi újság szerint, amely úgy tudja, hogy a jelenleg őrizetben lévő gyanúsított korábban Hannoverben élt.

A vizsgálat június elején felgyorsult az új gyanúsított személyének azonosításával. A 43 éves Christian B. többszörösen visszaeső német pedofil,

aki Portugáliában már elítéltek nemi erőszakért és jelenleg Németországban tartják fogva.

Az ügyészség közölte, hogy "konkrét tényekről van bizonyítéka azzal kapcsolatban, hogy a kislány meghalt, de nem áll a rendelkezésére orvosszakértői bizonyíték", nevezetesen a holttest megléte. A férfit jelenleg egy másik ügyben az észak-németországi Kielben tartják fogva.

Madeleine McCann a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek által látogatott Ocean Club nevű üdülőközpontjában tűnt el 2007 májusában,

néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A szőke kislány - két kisebb testvérével - a család földszinti szállodai szobájában aludt, miközben szülei az üdülő szabadtéri éttermében, baráti társasággal vacsoráztak. Az ügyben Madeleine szülei is gyanúba keveredtek.

Az brit és portugál rendőrök közös művelet keretében kutatják át Praia da Luz környékét Madeleine McCannért, az eltünt brit lányért. Forrás: AFP/Francisco Leong

Christian B. a történtek idején a szállodától néhány kilométerre lakott.

Az őrizetben magáncellába kellett helyezni, hogy a rabtársai ne bántalmazzák. Azzal gyanúsítják, hogy megölte a kislányt. A média által idézett ügyvédje szerint tagadja, hogy bármi köze lett volna a brit kislány eltűnéséhez.

Német médiumok szerint a nyomozók a gyanúsított

lakókocsijában gyermek fürdőruhákat találtak. Egy USB kulcsot is találtak több ezer pedofil felvétellel,

ezek némelyikén maga a gyanúsított látható.

A férfi kérte a szabadon bocsátását, amire az ügyészség szerint nem kerül sor. A férfi kiadatását Portugália egy 72 éves nő megerőszakolása miatt követeli.