Harminc métert zuhant egy hatéves kislány egy walesi vízesésben

Vágólapra másolva!
A walesi Llanberis falunál lévő Ceunant Mawr vízesésbe esett egy hatéves angol kislány, szerencsére kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet. Anyja párja ugrott utána a vízbe, hogy megmentse életét, bár végül ő is csapdába esett és csak fák gyökerébe kapaszkodva tudta kihúzni magát. A kislányt végül a vízesés alján egy férfi húzta ki a vízből.
Vágólapra másolva!

Egy véletlen baleset következtében harminc métert zuhant a hatéves Phoebe egy walesi vízesésben, anyja párja ugrott utána, hogy segítsen. A család szerint biztonságosabbá kellene tenni a helyszínt, a hatóságok szerint azonban kint vannak a figyelmeztető jelzések.

- mesélte a nő párja, Liam Bolland, hozzátéve, hogy amikor megfordult, látta a nő arcán a rémületet, mely borzasztó volt. Bolland nem látta a lányt, amikor utána ugrott a habzó vízben. Megcsapta a hideg víz, elakadt a lélegzete is, és őt is lehúzta a víz, ami sötét volt, hideg és hangos - mesélte a férfi.

Közben Bolland is csapdába került, segítségért kiáltott, de senki sem hallotta, végül néhány fa gyökerébe kapaszkodva sikerült kihúznia magát. Közben a kislány a vízesés széléhez érkezett, így a család többi tagja a vízesés alján lévő embereknek próbált kiáltozni.

Végül egy embernek sikerült bemásznia a vízbe és kihúzni a lányt

- sokkos állapotban, de fizikailag sértetlenül, néhány zúzódást és karcolást leszámítva. Szülei aztán beszéltek vele az esetről, és sok mindenre emlékezett, az esésre, a víz alá kerülésre, valamint hogy látta a sziklákat, és a lezuhanásra is.

- mondta meghatottan Bolland.

Az eset után Phoebe-t mentővel vitték kórházba Bangor városába ellenőrzésre. A család a baleset óta visszament a vízeséshez, próbálták rekonstruálni az esetet, hogy mi történhetett. Bolland szerint nincsenek megfelelő biztonságot garantáló eszközök a nedves és csúszós helyszínen, a hatóságok szerint vannak figyelmeztetések, jelezve a lehetséges veszélyt - írja a BBC.