Helikopterekkel és hajókkal keresik azt a nagy fehér cápát az Egyesült Államok Atlanti-óceáni partvidékén, ami hétfőn megölt egy nőt Maine-ben. New York államban is több észlelés volt, több strandot lezártak Long Island-en. 

Helikopterrek keresi a partiőrség a nagy fehér cápát, amelyik a héten megölt egy nőt a Maine állambeli Bailey-szigetnél - írja a Mirror. Julie Dimperio Holowachot hétfőn támadta meg az állat, miközben a lányával úszott a sziget közelében. A 63 éves nőt két kajakos a partra segítette és értesítették a mentőket, az életét azonban már nem tudták megmenteni.

Egy nagy fehér cápa ölte meg a 63 éves nőt (illusztráció)Forrás: Terry Goss/Wikipedia

A Mirror cikke idézi az egyik szemtanút, aki szerint a cápa a levegőbe dobta fel a nő testét a támadás során. A kutatók később egy fogtöredék alapján megállapították, hogy a nőt egy nagy fehér cápa támadta meg.

A Maine állambeli partiőrség most koncentrált kutatásba kezdett a Bailey-sziget környékén. Emellett New York államban is helikoptereket és hajókkat vetettek be, miután a héten több cápaészlelés volt az Atlanti-óceán partján fekvő Nassau megyében, Long Island-nél. Az egyik esetről úgy gondolják, hogy egy tíz méteres bikacápát láthattak.

A veszély miatt most több Long Island-i strandot is lezártak.