A szentpétervári rendőrség őrizetbe vette az Andy Cartwrigt művésznéven ismertté vált Alekszandr Jusko ukrajnai születésű rapper feleségét csütörtökön, miután beismerte, hogy feldarabolta férjét. A nyomozás során kiderült, hogy több forrás nem tudta megerősíteni a nőnek azt az állítását, hogy férje drogfüggő volt. Ami azért fontos, mert a nő azt állította, hogy azért darabolta fel férjét, hogy a rajongói ne tudják meg, hogy kábítószer-túladagolásban halt meg - írja a Mirror.

Az állítólag kábítószer-túladagolásban meghalt 30 éves Jusko maradványait szatyrokba csomagolva találták meg egy hűtőszekrényben, miután felesége ügyvédje felhívta a rendőrséget. A védő elmondta, az asszony azért darabolta fel férjét, mert nem akarta, hogy a rajongók megtudják, milyen "dicstelenül" halt meg rapper. Marina Kukha, az asszony célja pedig az volt a feldarabolással, hogy férje inkább nyomtalanul tűnjön el.

A nő elmondta a rendőröknek, hogy kést, kalapácsot, fémfűrészt, vágódeszkát és egy műanyag edényt használt Jusko feldarabolásához. A belső szerveket a mosógépükben kimosta, majd az összes testrészt beszórta sóval és öt különböző szatyorba csomagolta őket, amiket a hűtőszekrényükben tárolt. Ezt követően azonban nem tudta, hogy mit kezdjen férje maradványaival és ekkor értesítették a hatóságokat.

Jusko szombaton halt meg. Felesége állítása szerint, férje holttestére úgy talált rá, hogy egy injekció hevert mellette. A nő azt mondta, hogy a járvány ideje alatt esett függőségbe a férje. A rapper egyik barátja azonban azzal cáfolta a Kukha állítását, hogy a férfinek csak alkohol problémái voltak és nem használt más tudatmódosító szereket. A barát állítását támasztják alá a Komsomolskaya Pravda újság információi is, amelyek szerint nem találtak drogokat a férfi testében.

Az ügyet tovább bonyolítja, hogy egyes értesülések szerint Kukha édesanyja is segédkezett a veje feldarabolásában. Ezért a rendőrség őrizetbe vette a feleséget, és hazugságvizsgáló eljárásnak vetik alá, hogy fény derüljön az igazságra.