Egy dél-koreai polgár szerint a pénzmosás is fontos a járvány elleni védekezéshez

2020.07.31. 17:12

Mindig is tudtuk, hogy a pénzmosás nem jó ötlet. Egy dél-koreai azonban teljesen más megvilágításból is bizonyította ezt. Mosógépében mosott ki több köteg 50,000 vonos bankjegyet, hogy eltávolítsa a rajtuk megtapadt koronavírus részecskéket - írta az Associated Press.

A Szöultól nem messze található, Ansan városban élő ember azzal fordult a koreai állami bankhoz, hogy korábban az év során meghatározatlan mennyiségű 50,000 vonos bankjegyet helyezett mosógépébe, hogy megtisztítsa azokat a vírustól. A meggondolatlan "pénzmosó" megközelítőleg 23 millió vont kapott a banktól a sérült bankjegyeiért cserébe.

A mosás előtti pénzmennyiség ennél jóval több volt, viszont olyan sérülések voltak jónéhány bankjegyekben, hogy a bank csak féláron váltotta be őket.

A tájékoztatás szerint a kimosott bankjegyekek részvét pénzből származtak, amelyet közeli hozzátartozók halálakor fizet az örökösöknek a többi gyászoló. A bank tisztségviselői annyi további információt adtak, hogy a póruljárt személlyel kapcsolatban, hogy a családneve Eom.

Az állami bank továbbá tájékoztatott, hogy  korábban egy Kim nevű személy mikrózással próbálta megtisztítani a vírustól a bankjegyeit, amely próbálkozás szintén balszerencsésen végződött. Ezért arra figyelmeztett a Bank of Korea, hogy a polgárok ne helyezzék se mikróba, se mosógépbe a vírusfertőzés-gyanús készpénzüket.