Németország kockázatossá minősített három spanyol tartományt

Barcelona, 2020. június 9. Napfürdőzők a barcelonai Nova Icaria tengerparti strandon 2020. június 9-én. A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat fokozatosan oldják fel Spanyolországban. MTI/EPA-EFE/Marta Pérez
Vágólapra másolva!
Németország a koronavírus-járvány szempontjából kockázatos területté nyilvánított három spanyol tartományt. A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) pénteken frissített listájára Katalónia, Aragónia és Navarra került fel.
Vágólapra másolva!

A német szövetségi egészségügyi minisztérium közlése szerint az említett három tartományban

az elmúlt hét napban átlépte a százezer lakosra jutó új fertőzöttek száma az ötvenet,

ami a járvány felerősödését jelzi.

Napfürdőzők a barcelonai Nova Icaria tengerparti strandon 2020. június 9-én Forrás: MTI/EPA-EFE/Marta Pérez

A hivatalosan is kockázatossá nyilvánított területekről visszatérőkre hamarosan vírustesztelési kötelezettség léphet életbe - emlékeztetett tudósításában a dpa német hírügynökség, hozzátéve, hogy a külügyminisztérium már kedden a Katalóniába, Aragóniába vagy Navarrába tervezett turistautak elhalasztását tanácsolta, bár formális figyelmeztetést még nem adott ki e spanyol tartományokra vonatkozóan.

A hivatalos figyelmeztetés lehetővé tenné az utazók számára foglalásaik díjmentes törlését, az eltanácsolás ennél enyhébb fokozatot jelent.

A világ legtöbb országa a koronavírus szempontjából kockázatos területek listáján szerepel Németországban, kivéve az Európai Unió és a schengeni övezet legtöbb országát - eltekintve Luxemburgtól, ahol az új fertőzöttek nagy száma veszélyesnek tekinthető.