Franciaországban 3376 koronavírussal fertőzöttet regisztráltak az utóbbi három napban - közölte a francia egészségügyi minisztérium hétfőn.

A tájékoztatás szerint egyre többen vannak intenzív osztályon, számuk jelenleg 384-re nőtt. Ugyanakkor százzal, 5198-ra csökkent a kórházakban ápolt betegek száma. Szakértők szerint az utóbbi adat egy tíz hét óta tartó trendbe illeszkedik, így vélhetően a fertőzöttek számának újbóli növekedése nem fogja leterhelni a francia egészségügyi rendszert.

Az elmúlt öt napban átlagosan ezer fölött volt a regisztrált esetek napi száma, ami jóval meghaladja a júniusban mért 435-öt és a júliusban regisztrált 746-ot.

Védőmaszkot viselő utasok a párizsi Orly repülőtéren június 26-ánForrás: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Franciaország a járvány által egyik legsúlyosabban érintett európai ország, ahol eddig 225 ezer 198-an fertőződtek meg és a kór 30 ezer 294 ember életét követelte. Az esetek számának drámai emelkedése miatt a múlt héten több francia városban ismét szigorúbb intézkedéseket fogadtak el a járvány féken tartására.

A brit egészségügyi minisztérium 938 új esetet jelentett hétfőn az Egyesült Királyság területén. Június közepe óta ez volt a második legnagyobb növekedés a fertőzöttek napi számát tekintve. A legtöbb esetet - 955 -öt - ebben az időszakban július 29-én regisztrálták.

Nagy-Britanniában eddig 307 251 az azonosított fertőzöttek száma, akik közül 46 ezer 295-en haltak meg a kórban.