Egy biztonsági őrnek köszönhetően sikerült megakadályozni még július 24-én este, hogy egy katonai ruhába öltözött arab férfi félautomata fegyverével és szamurájkardjával vérfürdőt rendezzen a Párizs agglomerációjához tartozó La Blanc-Mesnil nevű kisváros katolikus templomában. A férfi Allah akbart kiabálva rohant a templom irányába.

Egy véletlenül arra hazafelé tartó biztonsági őr vélhetően tömeggyilkosságot akadályozott meg még júliusban egy Párizshoz közeli katolikus templomban, ahol keresztények imádkoztak. A biztonsági őr hamar felismerte a veszélyt, elütötte, majd megverte a támadásra készülő arab férfit, és megvárta, míg a rendőrök kiérkeznek  - írja a Ripost a La Parisien hírportálra hivatkozva.

A biztonsági őr az eset után azt nyilatkozta, hogy a késes és botos támadásokhoz már hozzá van szokva, de ez a helyzet még neki is új volt. Saját bevallása szerint gondolkodás nélkül gázolta el a gépfegyverrel rohangáló arab férfit, mert az ösztönei azt súgták, hogy valami nagy rossz fog történni, ha nem cselekszik - írja lap.

A fegyveres által kiszemelt katolikus templom egyik elöljárója azt mondta, hogy a támadást meghiúsító biztonsági őr egy valódi hős, aki több mint 10 keresztény életét mentette meg a földi pokoltól.