Olaszországban enyhén emelkedett a koronavírus okozta fertőzés halálos áldozatainak a száma az elmúlt 24 órában - közölte az egészségügyi minisztérium hétfőn. Spanyolországban a múlt heti átlagnál kevesebben fertőződtek meg.

A római tájékoztatást megelőző egynapos időszakban 12-en haltak meg a betegségben és szövődményeiben. Szombaton öten, vasárnap nyolcan haltak meg, és így a halálos áldozatok száma elérte a 35 ezer 166 főt.

Az elmúlt egy napban 159 új fertőzöttet diagnosztizáltak. Ez az egyik legalacsonyabb adat a járvány februári kitörése óta. Rómában ehhez hozzátették magyarázatul, hogy a szóban forgó időszakban a szokásosnál jóval kevesebb, csak mintegy 24 ezer tesztet végeztek el.

Olasz mennyasszonyok villámtüntetést szerveztek a római Trevi-kútnál július 7-én, mert a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani az esküvőjüket.Forrás: MTI/EPA/ANSA/Claudio Peri

Spanyolországból 968 új fertőzöttet jelentettek hétfőn, szemben a múlt heti adatokkal, amikor három egymást követő napon ezer fölött járt a megbetegedettek száma. Az egészségügyi minisztérium összesítése szerint

az országban 297 054 embert érintett eddig a járvány.