Szombaton hajnalban Ukrajnában, a Mariupol és Kijev között közlekedő vonat egyik fülkéjében támadtak rá az ukrán Inter tévécsatorna csinos műsorvezetőjére. Anasztaszija Luhovárát a saját a fia előtt verte meg a támadója, majd próbált megerőszakolni. A nő végül csak a lélekjelenlétének köszönhetően tudott megmenekülni üldözőjétől, de súlyos sérülések nélkül így sem úszta meg - írja a Bors.

Az esetről a műsorvezető a Facebook-oldalán számolt be megdöbbentő részletességgel. A támadás óta mindenről, így a rendőrségi nyomozásról is naplót vezet.

A nő elmondása szerint hajnal három óra környékén egy mindössze alsónadrágot viselő férfi törte rá a hálókocsit, amelyben a kisfiával együtt utazott. A támadó ezután becsukta az ajtót, majd az ágyhoz szorítva ütni és fojtogatni kezdte. Az időközben felébredő gyermek könyörögve kérte az idegent, hogy ne üsse az anyját.

A férfi ezután a gyereket is meg akarta ütni, ám a nőnek sikerült megóvnia a fiát, és megígérte a támadónak, hogy bármit megtesz, csak a fiának ne essen baja.

Ezután megkérte a férfit, hogy várjon, amíg a gyermek elalszik, és azt javasolta, hogy menjenek át a férfi hálófülkéjébe, hogy a gyerek semmit ne lásson. Ez később meg is történt, a zaklató lepedőt tekert magára és magával ráncigálta a tévést.

A fülkében ledobta magáról a lepedőt, és erőszakoskodni kezdett a nővel, amikor a gyerek hangosan felsírt, és az anyját szólítgatta. A nő ekkor megkérte támadóját, hogy hadd nyugtassa meg a gyerekét, mert mindenkit felébreszt a kocsiban. A férfi ugyan elengedte, de megfenyegette, ha nem megy vissza, utánamegy és akkor sokkal rosszabbul jár.

A nő berohant a fülkéjébe és a gyerekkel mezítláb a vagon utaskísérőjének kabinjához szaladt, hogy segítséget kérjen, de az aludt és semmit nem tett, mire tovább futottak a másik kocsiba nyomukban a meztelen férfival. Ott ordítani kezdett, és dörömbölt minden fülke ajtaján, mire az ottani utaskísérő a védelmükre kelt és értesítette a vonatfőnököt. Az agresszív férfit ezután már gyorsan elfogták és a szerelvény Kijevbe érkezése után átadták a rendőröknek.

Időközben az is kiderült, hogy a támadó a 45 éves férfi jegy nélkül utazott a vonaton, és korábban már háromszor is büntetve volt. Egyelőre 60 napra letartóztatásba került, és óvadék ellenében sem védekezhet szabadlábon.