Öt évig rejtőzött egy titkos erdei búvóhelyen egy férfi, miközben mindenki őt kereste

North Brink, one of England's finest Georgian Streets, Wisbech, Cambridgeshire, England ARCHITECTURE Color Image HORIZONTAL Day England EUROPE Exterior Georgian Nobody North Brink Outdoors Places REFLECTION River Nene Row House Travel Destinations Uk WATE
North Brink, one of England's finest Georgian Streets, Wisbech, Cambridgeshire, England
Vágólapra másolva!
Élve találtak meg egy 40 éves litván földművest, Ricardas Puisiyst egy angliai erdőben, Wisbechben. A rendőrök elmondták, hogy a férfi egy titkos lakóhelyet épített ki magának az erdőben, ahol senki nem talált rá. Legalábbis mostanáig. A litván férfi 2015-ben, egy szeptemberi napon tűnt el, azóta senki nem tudott róla semmit. Időközben felmerült, hogy a férfit elrabolták, majd megölték.
Vágólapra másolva!

Miután a férfi egy hónapig nem került elő, mindenki aggódni kezdett. Egy helyi azt mondta a rendőröknek, hogy úgy tudja,

valaki kihasználja, és zsarolja őt, emiatt arra kényszerül, hogy folyton változtassa a lakóhelyét.

A rendőrök azt feltételezték, hogy elrabolták, kizsákmányolták, és megölték őt, ezért 2015 novemberében gyilkosság miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Decemberben egy 31 éves, Wisbechben élő férfit gyanúsítottak meg Puisys megölésével, emiatt letartóztatták, ám mivel nem találtak elég bizonyítékot ellene, szabadon engedték.

Amikor Puisys eltűnt, nem volt kocsija, sem közeli családtagja az országban, és épphogy egy kicsit beszélt angolul.

2018-ban már gyakorlatilag mindenki halottnak hitte őt, míg egy nap megtalálták a Facebookon, ahol 69 ismerőse volt, akik mind a közeli barátai, illetve rokonai voltak.

A nyomozás során találtak egy internetes oldalt is, amelyre a férfi regisztrált, telefonszámmal. A rendőrök felhívták a számot, azonban azt senki nem vette fel, az oldalról viszont kiderítették, hogy Wisbech-ből üzemeltetik.

Ezután a rendőrök nagy erőkkel kezdték az újjabb nyomozást. Ekkor ugyanis már biztosra vették, hogy Ricard életben van, és valószínűleg Wisbech-ben lakik.

Végül július 1-jén egy erdő rejtett részén találták meg. Egy rejtekhelyen élt, feltűnésmentesen.

Az erdőben valószínűleg többen láthatták, találkozhattak vele, ám mivel nem ismerték, nem tudták, hogy ő az az eltűnt férfi, akit már évek óta halottnak gondolnak, így senki nem értesítette a rendőröket.

A rendőrök egészen a mai napig nem szóltak senkinek arról, hogy megtalálták, mostanra azonban

intézkedtek a férfi állandó védelmének ügyében, hogy senki ne találhasson rá. Emellett pénzt is kapott.

A rendőrök közben azt próbálják kideríteni, hogy a férfinak azért kellett-e éveken át menekülnie, mert fenyegették, és kizsákmányolták, és ha igen, kik lehettek az elkövetők - írta meg a DaliyMail.