Három városnéző hőlégballon csapódott a földbe hétfőn az Egyesült Államokban, Wyoming államban. Az egyik utas a Fox Newsnak mesélt részletesen a balesetről, amelyben legalább húsz ember megsérült.

Alig hittem el, milyen gyönyörű a táj, néhány perccel később azonban már a pokolban voltunk - mondta a hétfői baleset egyik sérültje, Clinton Phillips.

A férfi a feleségével és három gyerekükkel szállt fel az egyik hőlégballonra, amely később a földbe csapódott. Azt mondta, a gyerekek könnyebb sérülésekkel megúszták, a felesége viszont bordasérülést szenvedett.

A 12 éves Robert Krayevski azt mondta, ő is a családjával utazott, amikor a hőlégballonjuk irányíthatatlanná vált. A kapitányunk leesett, mi pedig a hőlégballonban maradtunk. Lentről ordított nekünk, hogy húzzuk meg a piros színű kötelet. Felborultunk, és gyorsan elfutottunk, mert féltünk, hogy felrobban - emlékezett.

Hogy mi okozta a balesetet, egyelőre vizsgálják. A seriff szerint nem ütköztek egymásnak, valószínűleg egy erősebb széllökés miatt váltak irányíthatatlanná a hőlégballonok.