Rengeteg pénzbe kerültek a briteknek a radikális baloldal zavargásai

Vágólapra másolva!
A radikális baloldali aktivisták okozta káosz felszámolása és kontroll alatt tartása egy hétvége leforgása alatt csak Londonban 1,5 millió fontjába került a brit adófizetőknek, míg az agresszív randalírozók majdnem ugyanennyit gyűjtöttek össze annak érdekében, hogy felszámolják a rendőrséget - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Az adófizetők látták a kárát a radikális baloldal erőszakos megmozdulásainak Nagy-Britanniában, hiszen mintegy 1,5 millió fontba, azaz nagyjából

576 millió forintjába került a londoni rendőrségnek, hogy felügyelje és féken tartsa a csőcseléket.

Ráadásul ez mindössze a június 13-14-i zavargások felügyeletére szánt összeg volt, és nem takarja az azóta kibontakozó többi megmozdulást.

Bár az adófizetőknek igen sokba kerül a radikális baloldali erőszak a fővárosban, a demonstrációk alatt a mozgalom brit ága igencsak meggazdagodott, több mint 35 ezer adományból 1,17 millió fontot (körülbelül 449 millió forint) sikerült összeszednie a támogatóitól.

Ezt az összeget pedig arra szeretnék felhasználni, hogy felszámolják a rendőrséget.

Az akció részleteiről a szervezők bejelentése szerint kedden fog majd tájékoztatni a radikális baloldal.

A radikális baloldali mozgalom igen nagy pénzügyi támogatottságot élvez annak ellenére, hogy a szervezet teljesen átláthatatlan, és nem lehet tudni, kik a vezetői.

Sokszor ideológiája is elég szerteágazó, gyakori visszatérő motívumai a rendőrség eltörlése, a kapitalizmus felszámolása és a rasszizmus kiirtásának jelszavával egyfajta cenzúra, gondolatrendőrség a társadalomban, méghozzá a legradikálisabb eszközökkel.

A radikális baloldali szervezet gyűjtése során annyit tett közzé, hogy stratégiájukban szerepel a „marginalizált csoportok" felemelése, többek között a queer-, transz-, rokkant-, szexmunkás-, nemi betegséggel küzdő emberek, na és persze az illegális migránsok tapasztalataira építve.

Az összeg, bár tekintélyes, mégis eltörpül a tavaly októberi Extinction Rebellion randalírozásainak felszámolására költött pénzösszegek mellett, amikor a rendőrségnek 37 millió fontjába (14,2 milliárd forint) került az anarchista csoportosulás kéthetes „felkelésének" normális mederbe terelése.

Akkor a radikális baloldali aktivisták épületekhez és buszokhoz láncolták magukat, elzárták az utakat és megbénították a tömegközlekedést.

Igaz, a mostani összeg csak egyetlen hétvége mérlege.