Törökországban és Görögországban nőtt az új fertőzöttek száma.

Törökország 995 új fertőzést jelentett kedden, és ezzel már 233 851 ember kapta el a vírust. A halálos áldozatok száma 19-cel nőtt, és országosan elérte az 5747-et. Az egészségügyi ellátásban 41 ezer tesztet végeztek a megelőző 24 órában, ami már közel ötmillió ellenőrzést jelent - mondta ankarai sajtótájékoztatóján Fahrettin Koca egészségügyi miniszter.

A járvány kitörése óta 217 497 ember gyógyult ki a betegségből Törökországban.

A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő utasok várják, hogy felszálljanak a görög szigetekre induló hajóra az Athén közelében fekvő pireuszi kikötőben 2020. augusztus 1-jén.Forrás: MTI/AP/Jorgosz Karahalisz

A görögországi hatóságok legújabb beszámolója 121 új esetről szól, ami április vége óta a legmagasabb adat. Összesítve 4855 ember kapta el a betegséget a járvány februári megjelenése óta. A halálos áldozatok száma 209.

A kormány fő tudományos tanácsadója, Szotirisz Ciodrasz professzor kedden figyelmeztetett, hogy a fegyelmezetlen viselkedés miatt a helyzet gyorsan kicsúszhat az ellenőrzés alól. "Mindenkitől óvatosságot és odafigyelést várunk" - szögezte le.