Kétszeresére nőtt az új fertőzöttek száma Olaszországban

a tengerpartokon romlik a járványügyi helyzet, Amalfi, Olaszország, koronavírus
A view taken on July 2, 2020 shows tourist and residents sunbathing and swimming at a beach in Amalfi on the Amalfi coast in southern Italy. - With its white and multicoloured houses perched on the mountainside about the crystalline waters of the Mediterranean, Italy's Amalfi coast is suffering from this year's lack of US tourists. (Photo by Filippo MONTEFORTE / AFP)
Vágólapra másolva!
Olaszországban az előző napihoz képest a kétszeresére, 384-re nőtt az elmúlt 24 óra alatt koronavírussal újonnan diagnosztizáltak száma, és tízen meghaltak a szövődmények miatt - jelentették be szerdán Rómában. Spanyolországban az új fertőzéseket tekintve ismét megdőlt az elmúlt két hónapban feljegyzett napi rekord.
Vágólapra másolva!

Az Olaszországban többségükben tünetmentesen megbetegedettek száma összesítve 248 803-ra nőtt, a halottak száma 35 181-re emelkedett.

Az intenzív osztályon kezeltek 41-en vannak,

ami nem változott az elmúlt három napon. Az új fertőzések számának a növekedése részben annak tudható be, hogy a korábbi napokhoz képest több, összesen 56 451 tesztet végeztek el - közölte az egészségügyi minisztérium.

Az Amalfi-parton strandolók 2020.07.02-án Forrás: AFP/Filippo Monteforte

Madridból azt jelentették, hogy egy nap alatt 1772 új fertőzést állapítottak meg,

ami a legmagasabb adat azóta, hogy júniusban enyhítettek a járványügyi korlátozásokon.

Az egészségügyi minisztérium közlése szerint az elmúlt 24 órában azonban csak egy ember halt bele a betegségbe. A fertőzöttek összesített száma 305 767-re emelkedett.

Nagy-Britanniában szerdán 892 új fertőzöttet jelentettek, az előző napi 670 után. Az előző napi 65 új halálesettel szerdán már 46 364 halálos áldozata volt a kórnak, a fertőzöttek száma meghaladta a 307 ezret.