Tömegek nézték az égő raktárat, mert senki nem tudta, hogy robbanószerek vannak bent

Bejrút, 2020. augusztus 5. A pusztítás nyomai a bejrúti kikötőben történt előző napi hatalmas robbanást követően 2020. augusztus 5-én. A detonáció következtében legkevesebb száz ember életét vesztette, több mint négyezren megsebesültek. A robbanások okát nem tudni. MTI/AP/Haszan Ammar
Vágólapra másolva!
Katasztrófa sújtotta várossá nyilvánították Bejrútot, miután helyi híradások szerint egy ammónium-nitrát-gyár felrobbant. A balesetben több mint százan meghaltak. A legfrissebb hírek szerint a robbanás előtti tüzet tömegek nézték, mert nem tudták, hogy abban robbanóanyag van.
Vágólapra másolva!

Már több mint 100 halálos áldozata van a bejrúti robbanásnak.

Az áldozatok jelentős számához az is hozzájárult, hogy tömegek nézték végig, ahogy a raktár ég, mert nem tudták, hogy ott robbanószerek vannak. A robbanás helyszínétől nem messze egy luxusszálloda is található.

A robbanás helyszíne Forrás: Google Maps

Ezt megerősítette az M1-nek nyilatkozó magyar férfi is, aki szemtanúja volt a libanoni főváros kikötőjében kedd este történt robbanásnak.

A pusztítás nyomai a bejrúti kikötőben történt előző napi hatalmas robbanást követően 2020. augusztus 5-én Forrás: MTI/AP/Haszan Ammar

A férfi azt mondta, hogy a lakásuk teraszáról nézte végig, ahogy

17 óra 40 perckor lángba borult a kikötőben egy épület.

Először puskaropogás-szerű hangot hallott,

majd 18 óra után volt a második, az igazán hatalmas robbanás, amelyet a felvételeken látni.

Egy pillanattal később az ablakok kitörtek, ő a földön találta magát, és látta, hogy a lakásuk romokban van.