A fürdőkádjában vágott le egy bárányt egy migráns a franciaországi Nizzában – videó

Vágólapra másolva!
A franciaországi Nizzában egy muszlim, vélhetően migráns vagy migrációs hátterű férfi az iszlám áldozati ünnep, az Íd al-Adhá alkalmából egy bárányt vágott le a saját fürdőkádjában. Franciaországban illegális az állatok otthoni levágása, de a muszlim férfi ennek ellenére videóra vette az egészet, és azt elküldte az ismerőseinek. Emiatt feljelentették. 
Vágólapra másolva!

Azt írja a 888.hu a Nice-Presse című helyi, francia lap beszámolójára hivatkozva, hogy egy muszlim férfi Nizza városában, az Íd al-Adhá áldozati ünnep „tiszteletére"

a saját lakása fürdőszobájában vágott le egy bárányt.

A vélhetően migráns vagy migrációs hátterű férfi ráadásul az egész folyamatot videóra vette. A videót az interneten rengetegen megosztották.

A videóban a férfi saját magát is megmutatta.

A Nice-Presse szerint a migránst a Marine Le Pen-féle jobboldali, bevándorlásellenes Nemzeti Tömörülés (volt Nemzeti Front) párt egyik politikusa, Philippe Vardon feljelentette.

Franciaországban egyébként törvényellenes az állatok otthoni levágása,

a Nizzát magában foglaló Provence-Alpes-Côte d'Azur régióban pedig mindössze három mészárszéknek van engedélye, hogy bárányokat vágjon le az áldozati ünnep során.

Az Íd al-Adhá (jelentése: áldozati ünnep) az iszlám világ egyik fontos ünnepe, melyet annak az emlékére tartanak, hogy Ábrahám kész volt feláldozni a fiát Istennek. Az áldozati ünnepen a muszlimok legjobb ruhájukba öltöznek és imádkoznak a mecsetekben. Aki megteheti, az áldozatot mutat be Allahnak: általában bárányt ölnek le, a húsát pedig szétosztják.

A módszer persze kicsit sem humánus – ahogy az a videóban is látható –

az áldozat bemutatása úgy zajlik, hogy fogják az állatot, elvágják a torkát, majd kivéreztetik,

nem csoda, hogy rengeteg állatvédő szervezet tiltakozik már évek óta ellene.