Három tizenéves fiú véletlenül épp Donald Trump amerikai elnök floridai üdülőjének kertjébe mászott be rendőrök elől menekülve, ráadásul hátizsákjukban egy Kalasnyikov karabéllyal és 14 töltött tárral - adta hírül szerdán a Palm Beach-i rendőrség.

A 15 éves fiúk autóban ücsörögtek Trump Mar-a-Lago üdülőjétől három kilométerre, amikor felfigyelt rájuk egy gépkocsis rendőrjárőr. A villogó - avagy a megkülönböztető - fényjelzés bekapcsolására a fiúk azonnal gázt adtak és elszáguldottak az elnöki üdülő felé. Odaérve észrevettek egy másik, éppen igazoltatást végző rendőrjárőrt, és azt hitték, hogy már útzárat is elrendeltek ő miattuk. Vészfékezéssel megálltak, és kiugorva kocsijukból, lélekszakadva bemásztak Trump üdülőjének kertjébe. A rendőrség nem vette félvállról a dolgot:  helikoptert és kutyát is bevetve hamarosan elfogta a triót, amely nem tanúsított ellenállást.

Az elnök és családtagjai nem voltak az üdülőben, a biztonsági őrök máskülönben le is lőhették volna a behatolókatForrás: AFP/2015 Getty Images/Gustavo Caballero

"Fogalmuk sem volt, hogy hova bújtak el" - mondta a rendőrség szóvivője, hozzátéve, hogy a fiúk a karabélyról azt vallották, nem az övék, hanem csak találták. A történtek ellenére a szóvivő szerencsésnek mondta a fiúkat, mert ha épp az üdülőben lett volna az elnök, vagy családtagja, akkor  a biztonsági őrök akár agyon is lőhették volna az illetéktelen behatolókat. 

Így sem jártak túl jól: tűzfegyverrel történt betörésért állhatnak bíróság elé, tárgyalásukig pedig fiatalkorúak börtönében vendégeskedhetnek. Az üdülő egyébként nyáron zárva van.