Kim Dzsongun élelmiszersegélyt küld egy koronavírus miatt lezárt városba

politics defence Horizontal This undated picture released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on May 24, 2020 shows North Korean leader Kim Jong Un attending the Central Military Commission of the Workers' Party of Korea in an un
Kim Dzsongun
Vágólapra másolva!
Kim Dzsongun észak-koreai vezető szerdán utasította kormányát, hogy azonnal küldjön segélyt Keszongba, amelyet lezáratott július végén, mert felmerült a gyanú, hogy koronavírus-fertőzött érkezett a városba Dél-Koreából.
Vágólapra másolva!

A KCNA állami hírügynökség július 26-i tájékoztatása szerint egy olyan férfinál merült fel a fertőzés lehetősége, aki nemrég tért vissza Keszongba Dél-Koreából, ahová illegális úton távozott három éve.

Észak-Korea még mindig azt állítja, hogy egyetlen fertőzöttje sincs Forrás: AFP/KCNA

Az illető koronavírus-gyanús tüneteket produkált, ezért karanténba zárták, és megpróbálták felderíteni, hogy kikkel léphetett kapcsolatba - állt az észak-koreai hírügynökségi jelentésben.

Észak-Korea azóta sem közölte, hogy a férfiról bebizonyosodott-e a gyanú, és még mindig azt állítja, hogy egyetlen fertőzöttje sincs.

Keszong lakossága feltehetően nagyon megsínyli a zárlatot, ha Kim Dzsongun különleges élelmiszersegély odaszállítását rendelte el.