Bátorságpróbát tartott több gyerek az orosz városban, Szocsiban. Ezért egy 11 fiú arra jelentkezett, hogy készít magáról egy fotót két ketrecbe zárt barna medve közelében. A kisfiú karnyújtásnyira merészkedett a vadállatoktól, így azok elkapták és behúzták a ketrecbe. Szemtanúk szerint a két medve halálra marcangolta a gyereket.

A DailyMail azt írta, hogy a tragédia egy üdülőhelyen történt Szocsiban, Oroszországban. A kisfiú két kislány előtt szerette volna bizonyítani mennyire bátor, ezért ment a medvék ketrecéhez. 

A két állat megragadta a gyereket egy lyukon keresztül, és - szemtanúk szerint - mint egy labdát, úgy dobálták egymás között. A kislányok megrémültek, majd elszaladtak, hogy segítségeket hívjanak. Mire a segítség odaért, a fiú életét már nem lehetett megmenteni.

Az üdülőhely két munkatársa fegyverrel érkezett a tragédia helyszínére, az állatokat agyonlőtték. 

Vannak, akik azt állítják, hogy a fiú hergelte az állatokat. Az egyik szemtanú szerint rá is csapott az egyik medve mancsára, ezek után történt a baleset.

Az üdülőhely és az ott működő miniállatkert tulajdonosai ellen büntetőeljárás indult, a város polgármestere pedig azt mondta, az összes hasonló állatkertet és madárházat be kell tiltani.