Rekordszámú migránst fogtak el a La Manche csatornán

ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ hajó KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ menekült menekültválság mentés mentőhajó migráns SZEMÉLY
Földközi-tenger, 2018. június 12. Az SOS Méditerranée civil szervezet felvételén migránsokat szállítanak csónakban a szervezet Aquarius nevű mentőhajója felé a Földközi-tengeren 2018. június 12-én. Az Aquariuson tartózkodó 629 bevándorlót olasz hajók segítségével a dél-spanyolországi Valenciába szállítják, ahol az előző napon engedélyezte a kikötést a spanyol kormány, miután Málta és Olaszország is megtagadta, hogy partra szálljanak a területükön. A mentőhajó három nappal korábban vette fedélzetére az embereket a líbiai partok közelében. (MTI/EPA/SOS Méditerranée/Kenny Karpov)
Vágólapra másolva!
Rekordszámú, 235 migránst fogtak el a La Manche csatornán csütörtökön, miközben csónakon megpróbáltak átkelni Franciaországból Nagy-Britanniába - jelentette a PA brit hírügynökség pénteken.
Vágólapra másolva!

Az egyik csoportot már csak akkor fedezték fel, amikor hajója kikötött az Egyesült Királyságban.
A brit hírügynökség szerint

csak júliusban több mint ezer embert fogtak el átkelés közben

a forgalmas csatornán.

A kép illusztráció! Forrás: MTI/EPA/SOS MEDITERRANEE/Kenny Karpov

Chris Philp illetékes brit államtitkár bejelentette: a jövő héten Párizsba utazik, hogy tárgyaljon a helyzetről francia kollégáival. Philp közleményében elfogadhatatlannak és szükségtelennek nevezte, hogy Franciaországból migránsok induljanak útnak Nagy-Britanniába.
"Franciaország biztonságos ország" - érvelt.

A tisztségviselő szigorúbb lépéseket követel a francia féltől, beleértve a csónakok elfogását és a migránsok kitoloncolását.

"Ez egyszerűen nem mehet így tovább" - mondta.