Három hét alatt egymillióval nőtt a fertőzöttek száma Indiában

Mumbai, 2020. augusztus 7.
Védőöltözéket viselő egészségügyi dolgozók az indiai Mumbai Dharavi negyede, Ázsia egyik legnagyobb nyomortelepe lakóinak koronavírus-vizsgálatát végzik 2020. augusztus 7-én. Indiában a fertőzöttek száma átlépte a kétmilliót, tö
Mumbai, 2020. augusztus 7. Védőöltözéket viselő egészségügyi dolgozók az indiai Mumbai Dharavi negyede, Ázsia egyik legnagyobb nyomortelepe lakóinak koronavírus-vizsgálatát végzik 2020. augusztus 7-én. Indiában a fertőzöttek száma átlépte a kétmilliót, több mint 41 ezer ember pedig belehalt a betegségbe, miközben vidéki egészségügyi önkéntesek sztrájkba kezdtek, mert nem megfelelőnek érzik a felszerelésüket. MTI/AP/Rafik Makbúl
Vágólapra másolva!
Kétmillió fölé emelkedett az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Indiában péntekre. 24 óra alatt 62 538 új megbetegedést és 886 halálesetet regisztráltak.
Vágólapra másolva!

Indiában mindössze három hét alatt nőtt egymillióról kétmillióra a koronavírussal fertőzöttek száma.

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a Covid-19-betegségbe vagy annak szövődményeibe eddig 41 585-en haltak bele. A legtöbb, 16 792 halálesetet Mahárástra államból jelentették, a déli Tamilnádu államban 4571-en, Delhiben 4059-en, Karnátaka államban 2897-en, Gudzsarátban pedig 2583-an haltak meg.
A kormányzati tájékoztatás szerint a betegségből 1 378 105 embert gyógyítottak ki kórházakban, az aktív esetek száma 607 384.

A pénteki volt sorozatban a nyolcadik nap, amikor több mint 50 ezer új megbetegedést regisztráltak. Ennek oka elsősorban, hogy a kormány igyekszik növelni a tesztelés ütemét. Augusztus 6-ig csaknem 23 millió tesztet végeztek el Indiában, egyedül csütörtökön több mint 639 ezret.

Védőöltözéket viselő egészségügyi dolgozók az indiai Mumbai Dharavi negyede, Ázsia egyik legnagyobb nyomortelepe lakóinak koronavírus-vizsgálatát végzik 2020. augusztus 7-én Forrás: MTI/AP/Rafik Makbúl

Globálisan az 1,3 milliárd lakosú India a harmadik a járvány által leginkább sújtott országok sorában az Egyesült Államok és Brazília után. Az esetszámok növekedésének ütemét alapul véve szakértők azonban úgy vélik, hozzávetőleg egy hónap múlva már a második lesz - írta a The Indian Express.

Az egészségügyi minisztérium viszont azt hangsúlyozta, hogy

a felgyógyulási ráta mintegy 68 százalékos, ami az eddigi legjobb, a halálozási arány pedig alig 2 százalékra csökkent.

Az ellenzéki Indiai Nemzeti Kongresszus párt egyik vezető alakja, Rahul Gandhi viszont úgy vélekedett, a Narendra Modi vezette konzervatív kormány a hibás azért, hogy az országban elharapózott a járvány. "A Covid-19-esetek száma átlépte a kétmilliót, hol a Modi-kormány?" - vetette fel a Twitteren.