Tombol a radikális baloldal az Egyesült Államokban: védelmi pénzt szednek az éttermektől, már a tűzoltókat is fenyegetik

Vágólapra másolva!
Az amerikai rendőrség, miközben a szélsőbaloldali aktivisták és a demokrata városi politikusok kereszttüzében találja magát, képtelen ellátni a legalapvetőbb feladatait több amerikai városban. Azok ellen a civilek ellen, akik aktívan tesznek saját otthonuk védelmében, vádat emelnek. Míg a Black Lives Matter akár maffiamódszerekkel is felléphet, a demokrata vezetésű városok a legvisszafogottabb konzervatív ellenállást sem tűrik. Részletek az Alapjogokért Központ összefoglalójából: pillanatképek a diliházból.
Vágólapra másolva!

A minneapolisi rendőrség képtelen megvédeni az állampolgárokat, Minneapolis, Minnesota, USA, 2020. július 28.

Miután a rendőrség képtelen gátat szabni a bűnözési hullámnak, a városi rendőrfőkapitány azt javasolja a lakosságnak, hogy ne járjanak sehová egyedül, mindig fokozottan figyeljenek a rájuk leselkedő esetleges veszélyekre, csak a legszükségesebb mennyiségű készpénzt tartsák maguknál és legyenek készek átadni a pénztárcájukat és mobiltelefonjaikat a rablóknak. Minneapolis az a város, ahol George Floyd meghalt. A demokrata többségű városi vezetés élen jár abban, hogy csökkentse a rendőrség finanszírozását, és komolyan felmerült a rendőrség teljes feloszlatása is. Az egyik városi tanácstag odáig ment, hogy azt állította, hogy fehér privilégiumnak számít az, ha valaki rendőrt hív, ha betörtek az otthonába.

A tűzoltóknak sem szabad együttérezniük a rendőrökkel, Hingham, Massachusetts, USA, 2020. július 31.

Hingham város tűzoltó szakszervezete arra kényszerült, hogy eltávolítsa a rendőrséghez fűződő szolidaritásukat kifejező zászlót a járműveikről. A lobogó egy fekete-fehér amerikai zászló volt egy vékony kék csíkkal, melyet július közepén helyeztek el a rohamkocsikon, megemlékezve egy két éve szolgálatteljesítés közben meghalt rendőrről. A tűzoltókat egy helyi lakos jelentette fel, és a városi politikai vezetés ennek nyomán tiltotta meg a lobogó használatát, mivel azt politikai üzenetnek értékelték.

Forrás: --

Nem minden fekete élet számít, Washington DC, USA, 2020. augusztus 1.

A fővárosi rendőrség letartóztatott két diákot. A fiatalok bűne az volt, hogy a Planned Parenthood nevű abortuszpárti szervezet épülete elé azt a feliratot írták krétával, hogy „a meg nem született fekete élet számít". Történt mindez annak ellenére, hogy a diákok engedélyt kértek és kaptak az akcióra a város baloldali vezetésétől. Washingtonban már van egy „Black Lives Matter" utcafelirat, illetve egy közterületet is elneveztek „Black Lives Matter Plaza"-nak – mindössze pár méterre a Fehér Háztól.

Forrás: --

Egy politikus tűzpárbajba keveredett a rendőrséggel, Mission, Texas, USA, 2020. augusztus 1.

Egy városi képviselő életét vesztette, miután tüzet nyitott a rendőrökre. Gabriel Salinas házához azért hívták ki a rendőrséget, mert a politikus barátnője több sebből vérezve menekült át a szomszédhoz. Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, a nő négyéves kisfiát is sérülten találták. Salinas akkor kezdett el lövöldözni, amikor a rendfenntartók megpróbáltak behatolni a házába. A rendőrök viszonozták a tüzet, és halálosan megsebesítették a politikust, aki a hálószobájába vonult vissza, ahol elvérzett.

A Black Lives Matter mozgalom az éttermeket fenyegeti, Louisville, Kentucky, USA, 2020. augusztus 1.

A helyi BLM szervezet követelésekkel állt elő a város kiséttermeivel szemben. Elvárják, hogy a személyzet és a beszállítók jelentős aránya fekete legyen, az üzletek rendszeresen adományokkal támogassák a BLM mozgalmat és a fehér alkalmazottak érzékenyítési tréningben vegyenek részt. Szankcióként többek között intenzív internetes kampányt ígérnek a szabályokat be nem tartó üzletek ellen (vagyis gyakorlatilag védelmi pénzt szednek - a szerk.) Az éttermek tulajdonosainak alá kellett írniuk egy „szerződést", melyben elismerik eddigi tevékenységük bűnös voltát, és vállalják azt, hogy közreműködnek a város „sokszínűsítésében". Az egyik fehér tulajdonos úgy nyilatkozott, hogy a Black Lives Matter követelései teljesen jogosak „és alázatosan figyelembe veszik a visszajelzést". Egy kubai-amerikai étteremtulajdonos azonban arról beszélt, hogy maffiamódszernek tekinti az eljárást.

Véres hónapot zárt Portland, Oregon, USA, 2020. augusztus 3.

Július volt az elmúlt harminc év legvéresebb hónapja Portlandben. Összesen 15 ember halt meg különböző erőszakos bűncselekmények során. A rendőrség vezetője elfogadhatatlanul magasnak nevezte ezt az adatot, és közölte, mindent megtesznek annak érdekében, hogy megóvják az állampolgárok testi épségét. Azonban arra is emlékeztetett, hogy a baloldali többségű városi tanács döntéseinek következtében jelentősen csökkent a rendőrség költségvetése, és többek között a fegyveres bűnmegelőzési csoportot is fel kellett számolniuk. Portlandben folyamatosak az éjszakai lázongások George Floyd halála óta, bár az elmúlt napokban a tüntetések lendülete alábbhagyni látszik.

Tilos megvédeniük az otthonukat, Los Angeles, Kalifornia, USA, 2020, augusztus 4.

A Los Angeles-i kerületi ügyész, Jackie Lacey férje ellen vádat emeltek tiltott fegyverhasználat miatt. A fekete bőrű David Lacey egy pisztollyal igyekezett elzavarni a lakásuk küszöbén randalírozó Black Lives Matter-aktivistákat. Az egyik aktivista, Melina Abdullah arra panaszkodott, hogy a férfi a mellkasának szegezte a fegyverét, miközben társaival az ellen tiltakoztak, hogy a felesége nem hajlandó vádat emelni olyan rendfenntartók ellen, akik Abdullah elmondása szerint „civileket öltek". Mindössze pár órával az eset után Jackie Lacey könnyekkel küszködve kért bocsánatot amiatt, hogy férje megpróbálta megvédeni az otthonukat. A BLM-aktivisták túl enyhének tartják a David Lacey ellen megfogalmazott vádat.