Szerbiában érvényben maradnak a gyülekezési tilalmak

koronavírus koszovó
A koronavírus-járvány elleni védekezésképpen felállított fertőtlenítő-alagúton megy keresztül egy nő Mitrovicában 2020. április 7-én.
Vágólapra másolva!
A montenegrói kormány a napokban hoz döntést arról, hogy szeptembertől hogyan tanulnak a diákok, folytatódik-e az online oktatás, vagy a tanulók visszatérnek az iskolákba.
Vágólapra másolva!

Tavasszal, a járvány kitörésekor a montenegrói kormány bezáratta az iskolákat, a diákok az interneten keresztül fejezték be tanulmányaikat.

Az Adria-parti országban péntekre 3411-ről 3480-ra emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában három halálos áldozata volt a koronavírusnak, így a halottak száma 60-ra nőtt.

Szerbiában csütörtökről péntekre 27 033-ról 27 332-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Csütörtökön hét újabb halálos áldozata volt a betegségnek, ezzel a halottak száma 621-re emelkedett. Járványügyi szakértők szerint az elővigyázati intézkedések, illetve a gyülekezési tilalomnak mindaddig érvényben kell maradnia,

amíg nullára nem csökken a fertőzöttek száma, addig ugyanis bármikor újabb gócok jelenhetnek meg.

Koszovóban egy nap alatt 9492-ről 9688-ra nőtt az azonosított fertőzöttek és tizenhattal 300-ra a halálos áldozatok száma. A kereskedelmi minisztérium tájékoztatása szerint a járvány alatt 255 céget zártak be, többségük magántulajdonban volt.

A koronavírus-járvány elleni védekezésképpen felállított fertőtlenítő-alagúton megy keresztül egy nő Mitrovicában 2020. április 7-én Forrás: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Észak-Macedóniában egy nap alatt 11 289-ről 11 399-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Csütörtökön hat halálos áldozata volt a Covid-19-betegségnek, amivel a halottak száma 517-re nőtt.

Az egészségügyi miniszter szerint hatékonyak az intézkedések az országban, ezért napról napra csökken az új fertőzöttek száma, de ahhoz, hogy ősszel, a koronavírus-járvány és a szezonális influenzajárvány találkozásakor ne omoljon össze az egészségügyi rendszer,

továbbra is szigorú elővigyázatosságra van szükség.

Bosznia-Hercegovinában csütörtökről péntekre 13 138-ról 13 396-ra nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma, és öten haltak bele a Covid-19-betegségbe, a halálos áldozatok száma ezzel 384-re emelkedett.