Kétszázhúszra emelkedett a bejrúti robbanás halálos áldozatainak a száma

Bejrút, robbanás, kikötő
Bejrút, 2020. augusztus 5. A pusztítás nyomai a bejrúti kikötőben történt előző napi hatalmas robbanást követően 2020. augusztus 5-én. A detonáció következtében legkevesebb száz ember életét vesztette, több mint négyezren megsebesültek. A robbanások okát nem tudni. MTI/EPA/Vael Hamzeh
Vágólapra másolva!
Kétszázhúszra emelkedett a múlt keddi bejrúti robbanás halottjainak a száma, 110 embert pedig eltűntként tartanak nyilván. Vasárnap folytatódott a rendőrök és a tüntetők összecsapása, hétfőn pedig a harmadik miniszter is lemondott. Hétfő délutánra újabb demonstrációt jelentettek be a kormányülés idejére.
Vágólapra másolva!

Bejrút kormányzója, Marwan Abboud nyilatkozata alapján

220-ra emelkedett a keddi robbanás halottjainak a száma, 110 embert még keresnek.

Utóbbiak között sok a külföldi munkás és kamionsofőr.

A hadsereg bejelentette, hogy leállították a további keresést a kikötőben, mert nem találtak több túlélőt.

A város más részein százezrek súlyosan megsérült lakásokban laknak, sokban ablakok vagy ajtók nélkül.

A hatóságok számításai szerint a robbanás 3 milliárd dolláros kárt okozott, de nemzetgazdasági szinten 15 milliárd dollár is lehet a veszteség - írja a BBC.

A pusztítás nyomai a bejrúti kikötőben történt előző napi hatalmas robbanást követően 2020. augusztus 5-én Forrás: MTI/EPA/Vael Hamzeh

Libanont egyébként is nagy gazdasági hanyatlás sújtotta, most azonban az ENSZ szerint azonnali élelmiszer és egészségügyi segítségnyújtásra van szükség, hogy elkerüljék a humanitárius krízist.