Többezer brit család vár évtizedek óta az igazságszolgáltatásra, miután szeretteik véres erőszak áldozataivá váltak. Mind, eredmény nélkül. Sok esetben sosem derül ki, hogy ki volt a gyilkos. Ha mégis, van, hogy már csak azután, hogy maga gyilkos már nem él. 

Egy friss kutatás szerint

Nagy-Britanniában több, mint 2600 megoldatlan gyilkosság vár felderítésre,

ami arra kényszeríti az áldozatok családtagjait, hogy továbbra is bizonytalanságban, frusztráltan és rettegésben éljék mindennapjaikat.

Mark Williams-Thomas rendőr és magánnyomozó úgy véli, hogy az általa végzett vizsgálatok eredményei azt mutatják,

ezek többségét sorozatgyilkosok követték el, akiknek végül sikerült megúszniuk tettük következményeit.

"A megoldatlan esetek számát tekintve ez a legvalószínűbb. A sorozatgyilkosokról gyakran csak annyit tudunk, hogy gyilkosság miatt elítélték őket, ám sokszor évekkel később kiderül róluk, hogy nem csak egy, de több tucat embert is megöltek már életük során"

Mark Williams-Thomas elmondta, több rendőri akciót szeretne, ami által sikerülne pontot tenni a megoldatlan ügyek végére.

"Ehhez ki kellene fejlesztenünk egy nemzetközi adatbázist, és be kellene vonnunk külső támogatókat is az ügy felderítésébe. Ezenkívül anyagi támogatást kell biztosítanunk, hogy a rendőri iskolában minél több ilyen kutatást végezhessenek. Össze kellene vetnünk a múltban történt gyilkosságákat a friss esetekkel, vizsgálni azok helyszínét, módját, körülményeit. Fogjunk össze mindannyian az áldozatok családtagjaiért".

Mark Williams-Thomas foglalkozásából adódóan többször szemtanúja volt, hogyan hat a családtagokra, ha szeretteiket meggyilkolták, és semmit nem tudnak a körülményekről.

Ezt nem lehet csak úgy feldolgozni. Az érzés örökre velük marad, és életük részévé válik. Sőt, a fájdalom idővel egyre rosszabb lesz. Sokszor beszéltem már olyan szülőkkel, rokonokkal, akik évek óta egyre kétségbeesettebben várják, hogy kiderüljön az igazság szeretteik haláláról. Rettegnek attól, hogy előbb halnak meg, minthogy kiderülne, mi történt valójában a lányukkal-fiukkal".

A Mirror öt rejtélyes, megoldatlan gyilkossági ügyről számolt be, köztük egy olyanról, amelyre csak akkor derült fény, miután az elkövető már maga is halott volt.