Egy egyetemista Donald Trump amerikai elnököt rakta be háttérnek egy videókonferencia során, ezt azonban a diáktársai sértőnek találták. A fiatalra most súlyos büntetés vár az egyetem részéről, mivel a vádak szerint megsértett több szabályt is a Zoom-háttérrel és egy jobboldali érzelmű internetes bejegyzéssel, így végül akár fel is függeszthetik – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A Stockton University egyik diákjára akár fegyelmi eljárás is várhat azért, mert egy Zoom-hívás során Donald Trump amerikai elnök képét rakta be háttérnek. Robert Dailyda diáktársai ezt sértőnek találták, és kritizálták érte a fiút.

A lavina ezen a ponton azonban még nem állt meg, sőt. Az incidens után Robert a Facebook-oldalára írt egy posztot arról, hogy elege van a baloldali ideológiából és a radikális Black Lives Matter-mozgalomból, illetve hogy szereti az országát, amelyért harcolni is fog. A bejegyzés után az egyetemi rendőrség megkereste a fiút, mert érkezett hozzájuk egy bejelentés, miszerint Robert fenyegető kijelentéseket tett az interneten.

Bár a rendőrség végül nem emelt vádat az egyetemista ellen, a kálváriája tovább folytatódott. Nem sokkal később ugyanis a Stockton University közösségért felelős irodája kereste fel Robertet, és azt kérték tőle, magyarázza el nekik a politikai álláspontját, illetve a Zoom-hátterét és a Facebook-bejegyzését is. 

Az egyetem végül megvádolta Robertet azzal, hogy több előírást is megszegett, például a diszkriminációra és a zaklatásra vonatkozóan. A következmény akár Robert felfüggesztése is lehet, valamint pénzbüntetés és közösségi munka is várhat a fiúra. De az is elképzelhető, hogy részt kell majd vennie társadalmi igazságosságról és döntéshozatalról szóló workshopokon.

Az, hogy valakit amiatt támadnak, mert Trump-szavazó, nem példanélküli manapság az Egyesült Államokban.

Durva atrocitás érte Greg Blochot és családját is, akik augusztus elején Wisconsinban kempingeztek. A kempingben összetalálkoztak egy másik családdal, akik, amikor meglátták, hogy Blochék lakókocsiján Trumpot támogató zászló van, agresszívvé váltak. 

Először még csak szóban fenyegetőztek, később azonban visszatértek a Bloch családhoz, és megverték őket.  Az édesapa a sérüléseiről az interneten osztott meg képeket.

Greg Bloch szerint egyértelmű, hogy a Trump-zászló miatt verték meg a családját,  és hozzátette, hogy nagyon elkeserítő, hogy ilyesmi miatt manapság valakit megvernek, ráadásul egy családi kempingben, ahol alapvetően biztonságban gondolják magukat az emberek.