Radikális baloldali, afroamerikai szenátornő lesz Joe Biden alelnökjelöltje

Vágólapra másolva!
Kamala Harris kaliforniai szenátor lesz Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltjének alelnökjelöltje - jelentette be kedden délután Delaware-ben kiadott közleményében Biden kampánycsapata. A radikális baloldali, szélsőségesen bevándorláspárti Kamala Harris elindult az előválasztáson, de olyan gyenge volt a támogatottsága, hogy két hónappal az első előválasztás előtt vissza kellett lépnie. 
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint Kamala Harris szerdán tart bemutatkozó és programadó beszédet.

Kamala Harris szenátor (bal oldalt) és Julie Chávez Rodriguez egy 2019-es kampányrendezvényen Forrás: AFP/2019 Getty Images/Justin Sullivan

Az 55 éves szenátor, aki korábban ügyész volt Kaliforniában, az első afroamerikai női alelnökjelölt az Egyesült Államok történetében.

Donald Trump Twitter-üzenetben, videóval reagált.

A videóhoz azt írta, hogy Kamala Harris jelölésével Biden átadná a nemzet irányítását a radikális csordának, akik emelnék az adókat, pénzt vennének el a rendőrségtől, megölnék az energiaipari munkahelyeket, és kinyitnák a határokat.

Joe Biden alelnökjelölti választása a szokásosnál is nagyobb jelentőségű. Biden ugyanis már 78 éves, és az elmúlt hónapokban több nyilvános szereplésén is úgy tűnt, hogy már nincs túlzottan jó szellemi állapotban (legkínosabb pillanatait itt mutattuk meg), volt, hogy Joe Biden férjének nevezte magát, volt, hogy Angela Merkelt előbb Margaret Thatchernek nevezte, majd csak egy német párt előző elnökének, mert nem jutott eszébe a neve.

Sokak szerint Biden az első mandátumát sem lenne képes kitölteni.

Ha pedig megválasztanák, majd egy-két éven belül lemondana, akkor az alelnökjelöltjéből lenne elnök. Ez az alelnökjelölt pedig az a Kamala Harris, aki saját erejéből az előválasztáson még az első előválasztásig sem tudott eljutni.