A demokrata vezetésű Seattle-ben miután jelentősen csökkentették a rendőrség idei költségvetését, a város első afroamerikai, női rendőrfőnöke bejelentette a lemondását. Jelenleg az sem világos, hogy a drasztikus költségcsökkentés miatt hogyan fog túlélni a rendőrség. A radikális baloldal persze ezzel a lépéssel sem elégedett, ők azt akarják elérni, hogy a rendőrséget teljes egészében számolják fel, lehetőleg minél hamarabb, de addig se finanszírozzák a működését adófizetői pénzből. A drasztikus költségcsökkentés sajnos ebbe az irányba mutat. Közben az erőszakos jellegű radikális baloldali randalírozások tovább folytatódnak Seattle-ben és Portlandben is.

A 8 demokrata és 1 szocialista önkormányzati képviselőből álló Seattle Városi Tanácsa hétfőn úgy módosította a város 2020. évi költségvetését, hogy jelentősen csökkentette a rendőrség büdzséjét. A most elfogadott módosító indítványok eredményeképpen  első körben legalább 4 millió dollárral csökkentették a rendőrség pénzügyi keretét, és emiatt el kell bocsájtani körülbelül 100 rendfenntartót. 

A költségvetés lefaragása azt is jelenti, hogy az állását ugyan megtartható, de már így is alulfizetett és túlterhelt rendőrök bérét hozzávetőlegesen 40 százalékkal fogják csökkenteni.  A hétfői tervezetet a 9 önkormányzati képviselőből a 8 demokrata megszavazta, csupán a Szocialista Alternatíva nevű trockista, radikális baloldali párt indiai migráns hátterű politikusa, Kshama Sawant nem támogatta azt, szerinte ugyanis fel kellene számolni a teljes rendőrséget, és nem szabadna alternatív megoldásokat keresni.

Forrás: TWITTER

Kshama Sawant egyébként már első körben, értelmezése szerint – egyfajta kompromisszumként – 50 százalékos csökkentést javasolt, a bevallott végcélja pedig az, hogy adófizetői pénzből egyáltalán ne finanszírozzák a rendőrséget, és lehetőleg szüntessék is meg azt.

A célkitűzését a radikális baloldali politikus ezúttal nem érte el.

A rendőrség költségvetésének a mostani lefaragása, és a jövőbeli, továbbra is tervben lévő, összesen 50 százalékosra tervezett csökkentés azonban elvezethet akár a Seattle-i rendőrség teljes felszámolásához,  hiszen az egyelőre nem világos, hogy ilyen kevés pénzből hogyan működhet, és azt sem lehet tudni, hogy hány rendőr fog felmondani. A radikális baloldal vágyálma tehát nemsokára teljesülhet.

A Fox News információi alapján, a jelentős költségvetési csökkentés miatt a Seattle-i rendőrség afroamerikai, női főnöke, Carmen Best már bejelentette a lemondását. Carmen Best – mailen keresztül – a sajtó megkeresésére reagálva ezt az értesülést úgy pontosította, hogy szeptember 2-i hatállyal kérte a nyugdíjazását.

Best Seattle demokrata párti polgármesterével, Jenny Durkannal helyi idő szerint kedden 11 órától sajtótájékoztatót fog tartani, ott pedig közösen jelentik be a részleteket.

Az 55 éves Carmen Best már 28 éve dolgozik a helyi rendfenntartók keretén belül, és az 1869-es alapítású Seattle-i rendőrség történetében ő az első fekete, női vezető. Durkan épp két éve, 2018 augusztusában nevezte ki őt erre a tisztségre. 

Miközben Seattle demokrata párti vezetése a rendőrség tönkretételén munkálkodik, Seattle-ben tovább folytatódik a radikális baloldal erőszakos jellegű akciózása.  A randalírozók vasárnap is a rendőrségre támadtak, illetve betörtek az Amazon boltjába, a Starbucksba és egy bankba.

A radikális baloldaliak törtek-zúztak és raboltak Seattle belvárosában.

A rendfenntartók aznap 6 embert tartóztattak le ezekkel összefüggésben.

Hasonló folyamatok zajlanak Portlandben is, a radikális baloldal első számú célpontja még mindig a rendőrség.