Rekordmagasra, 262-re nőtt Görögországban a koronavírussal diagnosztizáltan fertőzöttek napi száma - közölte az egészségügyi minisztérium szerdán Athénban.

A járvány görögországi megjelenése, vagyis február vége óta egyszer sem regisztráltak ennyi új fertőzöttet egy nap alatt. Az egészségügyi minisztérium közlése szerint az utóbbi 24 órában feljegyzett 262 esetből 22-t az ország határátkelőhelyeiről jelentettek. 

A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő utasok várják, hogy felszálljanak a görög szigetekre induló hajóra az Athén közelében fekvő pireuszi kikötőben 2020. augusztus 1-jén. A görög hatóságok szigorúbb járványügyi korlátozásokat vezettek be, miután ismét elkezdett nőni a fertőzöttek száma.Forrás: MTI/AP/Jorgosz Karahalisz

Görögországban jelenleg 132 koronavírusos beteget kezelnek kórházban, 24-en pedig intenzív osztályon vannak.Vasszilisz Kikiliasz egészségügyi miniszter a Szkai helyi televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy a fertőzöttek átlagéletkora 36 évre mérséklődött. Minisztériumának tájékoztatása szerint a kór halálos áldozatainak átlagéletkora 76 év.

A koronavírus-járvány miatt egy dolgozó megméri az utasok testhőmérsékletét, mielőtt felszállnak a görög szigetekre induló hajóra az Athén közelében fekvő pireuszi kikötőben 2020. augusztus 1-jén.Forrás: MTI/AP/Jorgosz Karahalisz

A fertőzöttek számában az utóbbi hetekben mutatkozó növekedés miatt a hatóságok ismét szigorúbb egészségügyi intézkedéseket voltak kénytelenek életbe léptetni annak ellenére, hogy tart a turisztikai csúcsszezon.
A turisták kedvelt úti céljának számító országban 6177-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, közülük eddig 216-an haltak meg a kórban.