Kisiklott egy vonat szerdán Skócia keleti részén, Stonehaven közelében, Aberdeentől délre - írja az ABC News.

Sajtóértesülések szerint a vonat kigyulladt a baleset következtében, a mentés jelenleg is folyamatban van.

Hivatalosan a hatóságok egyelőre nem számoltak be sérültekről, de

tucatnyi mentőautó és két helikopter is a helyszínen van.

Tűzoltóautók és rendőrautók is érkeztek a balesethez.

A Press Association brit hírügynökség arról írt névtelenséget kérő illetékesekre hivatkozva, hogy a vonat vezetője meghalt, és lehet egy másik halálos áldozat is. Ezt nem erősítették még meg a hatóságok. A The Scotsman arról számolt be, hogy hárman haltak meg a balesetben, és hat sérültet kellett kórházba szállítani.

A vonat egy mozdonyból és négy kocsiból állt, amik a kisikláslás után lecsúszhattak a töltésen.

A környéken heves esőzések voltak a balesetet megelőzően.

Villámárvíz a skóciai Stonehavenen, Aberdeentől délre 2020. augusztus 12-én. A településtől nem messze kisiklott egy vonat, a sérültek és halottak számáról egyelőre nincs hivatalos információ.Forrás: MTI/AP/PA/Martin Anderson

A balesetet földcsuszamlás okozta.

Nicola Sturgeon skót kormányfő azonban a Twitter közösségi portálon azt írta, rendkívül súlyos baleset történt. Részleteket azonban ő sem közölt.

Boris Johnson brit miniszterelnök részvétét fejezte ki az áldozatoknak.

Mentők és rendőrök dolgoznak egy kisiklott vonat körül a skóciai Stonehaven közelében, Aberdeentől délre 2020. augusztus 12-én.Forrás: MTI/AP/Newsline-media/Derek Ironside

Európában a vasúti közlekedés meglehetősen biztonságosnak számít, az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) legfrissebb elérhető adatai szerint 2018-ban mindössze tizenhárom ember halt meg az Európai Unióban vonatbalesetben, közülük egy Nagy-Britanniában.