Újabb csúcsot ért el Romániában az új koronavírus-fertőzöttek statisztikája: újabb 1415 beteget regisztráltak az utóbbi napon. Ez azt jelenti, hogy a járvány egyre gyorsabban terjed az országban.

A stratégiai kommunikációs törzs szerdai jelentése szerint az utóbbi 24 órában újabb 43 koronavírusos beteg halt meg, így meghaladta a 2800-at a járvány romániai áldozatainak száma.
Jelenleg több mint 31 ezer aktív esetről tud a román közegészségügyi hatóság.

Szerdán meghaladta a 65 ezret a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma. Az előző napinál valamivel kevesebb, 7381 fertőzöttet kezelnek kórházban, a súlyos esetek száma azonban nem csökkent, továbbra is minden korábbinál több, 485 koronavírusos beteget ápolnak intenzív terápián. Nelu Tataru egészségügyi miniszter szerint jelenleg mintegy 150 beteget tartanak lélegeztetőgépen.

Védőmaszkot viselő idős pár egy bukaresti piaconForrás: MTI/EPA/Robert Ghement

Az utóbbi két hétben sikerült 840-ről 1034-re növelni az intenzív terápiás helyek számát a koronavírusos betegek számára elkülönített kórházakban.

A múlt heti adatokhoz képest megduplázódott, és megközelítette a 40 ezret a fertőzésgyanús emberek száma, akik kéthetes otthoni karanténban várják a betegség lappangási idejének leteltét.