Vélhetően a rendőrségi ellenőrzés elkerülése érdekében hatolt be az egyiptomi migráns a milánói dóm épületébe, ahol kést rántott, majd túszul ejtette a biztonsági őrt. A támadásban végül senki sem sérült meg, a migránst pedig őrizetbe vették. Matteo Salvini elítéli a történteket, Milánó baloldali alpolgármestere közben a migránst mentegeti.

Túszul ejtette a híres milánói dóm biztonsági őrét egy egyiptomi migráns szerdán – közölte a Magyar Nemzet az Il Giornale című olasz napilap információira hivatkozvaAz egyes források szerint 26, mások szerint 30 éves migráns helyi idő szerint 13 órakor sétált be a katedrálisba, és a biztonsági őr felé indult, majd kést rántott, és a földre kényszerítette.  Nem sokkal később a helyszínre ért a rendőrség, akik földre teperték az egyiptomi férfit, majd őrizetbe vették. A támadásban senki sem sérült meg.

Az Il Giornale szerint az egyiptomi migráns 2010 óta tartózkodási engedéllyel él Olaszországban, és nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, ugyanis 2016-ban lopott a Milánó-Malpensai repülőtéren.  Az olasz hatóságok nem terrorcselekményként kezelik az ügyet.

Milánó alpolgármestere, Anna Scavuzzo (PD) közleményben elmondta, hogy a férfi azért ment be a milánói dómba, hogy elkerülje a rendőrségi ellenőrzést. A baloldali Demokrata Párt politikusa hozzátette: meg kell érteni a migráns mentális állapotát. 

Matteo Salvini, a bevándorlásellenes Liga vezetője a Twitter-oldalán a következőképpen kommentálta a történteket: Egy afrikai migráns a milánói dómban azzal fenyegetőzött, hogy elvágja a biztonsági őr torkát. Erre mit mond Anna Scavuzzo demokrata párti alpolgármester? Hogy meg kell érteni a migráns mentális állapotát. No comment.