Megerőszakoltak egy magyar rabot egy floridai börtönben

Vágólapra másolva!
A 35 éves Berki Viktor úgy érzi, ártatlan, így kapott 25 évet. Ha ki nem is engedik, legalább azt szeretné elérni, hogy Magyarországon tölthesse le büntetését, mert állítása szerint borzalmas körülmények között tartják fogva Amerikában.
Vágólapra másolva!

Berki Viktor neve sokak számára ismerősen csenghet. Ahogy korábban az Origo is megírta, 2009-ben első melegként házasodott össze a párjával az V. kerületi anyakönyvi hivatalban.

Ezután Amerikába költöztek, ahová

egy ismerőse a rendőrök szerint coccolinós flakonban drogot küldött.

A férfi Magyarországról kapott postán egy csomagot, amelyet éppen a lakásában bontott ki, amikor FBI-ügynökök törték rá az ajtót, a földre teperték, majd börtönbe került.

- mondta a magyar férfi ügyvédje, Rónai Péter.

A nyomozás során kiderült, hogy a csomagban nem volt kokain, de Berki Viktor bajba került az ügyvédje szerint: amíg fogdában volt, lejárt a vízuma, és nem tudta megújítani. Így bár december 3-án

felmentették a drogcsempészet vádja alól, mégsem engedték ki a börtönből, mert így illegális bevándorlónak számított. Később azzal vádolták, hogy szegény magyar fiúkat vitt ki, majd szexrabszolgának használták őket. A bíróság Berkit 25 év börtönre ítélte.

Viktor elektronikus levélben adott interjút a Blikknek.

- mondta, majd hozzátette, hogy

rabtársai napi szinten zaklatják, mert nem tartozik egyik bandához sem. Hozzátette, hogy meg is erőszakolták

a rácsok mögött, ami miatt nyomozás is indult és ez most is tart. Többször is meglopták, és erőszakal elvették tőle az ételt. Az egészségügyi ellátás pedig szerinte kritikán aluli.

– tette hozzá a férfi elkeseredetten.

Florida egyik börtönében éveken át készített videókat az egyik rab. A felvételeken látható, hogy egy rabtársa a saját vérében fekszik, de arra is volt példa, hogy drogoztak a fogvatartottak. A körülmények embertelenek, penészesek a falak, a konyhában egerek szaladgálnak. A titkos felvétel alapján az őrök azzal sem foglalkoznak, hogy mindennapos ott az erőszak - írta meg a lap.