Három halottat és hat sérültet eredményezett a szerdai skóciai vonatbaleset Aberdeenshire városi kerületében, Stonehaven közelében. A hatóságok megkezdték a vizsgálatot, hogy megállapítsák a katasztrófa pontos okát.

A baleset miatt a hatóságokat reggel 9.40 körül értesítették. Mentőautók tucatjai érkeztek a helyszínre, mentőhelikoptert is bevetve. A baleset következtében az egyik vagon a tetejére borult. 

Rengeteg mentőautó érkezett a helyszínreForrás: AFP/Michal Wachucik

Andrew Haines, a Network Rail vasúttársaság vezérigazgatója olaszországi nyaralását megszakítva érkezik a helyszínre csütörtökön. A vasúttársaság a múlt hónapban már figyelmeztettet a vasúthálózat sérülékenységére egy éves jelentésre hivatkozva, melynek oka az extrém időjárás okozta rengeteg földomlás - olvasható a Sky News oldalán.

Gomolygó füst a vonat kisiklása utánForrás: AFP/Chris Harvey

A brit közlekedésért felelős miniszter, Grant Shapps együttérzéséről biztosította a családokat, köszönetet mondott a mentőcsapatoknak, és tanulni fognak a tragédiából ígérete szerint.

A körzetben több vasúti járatot is töröltek szerdán, valamint számos iskolai tanítást is felfüggesztettek a viharok okozta árvizek miatt.