A CIA és az FBI is Donald Trump ellen kémkedett a 2016-os választáson

Vágólapra másolva!
Kevin Clinesmith, az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) volt jogásza elismerte, hogy a hatóságot félrevezető nyilatkozatot tett a Mueller-bizottság vizsgálatai során, amelyek az oroszok és a Trump-kampány munkatársai közötti esetleges összejátszást vizsgálták a 2016-os választási folyamatban - jelentette be pénteken John Durham ügyész.
Vágólapra másolva!

A Mueller-vizsgálat előzményeinek, megindítása körülményeinek és a vizsgálat részleteinek feltárására William Barr igazságügyi miniszter külső - tehát nem a tárcán belüli - vizsgálatot indított, s ezt John Durham ügyészre bízta. E vizsgálatsorozat első következménye, hogy - a Fox televízió értesülései szerint - Clinesmith vádalkut kötött és bűnösnek mondta magát.

A tényt John Durham be is jelentette, bár nem nevezte meg Clinemith-t. Az FBI volt jogászát azzal vádolják,

hogy megváltoztatta Donald Trump egyik korábbi tanácsadója, Carter Page emailjét, és erről hamis tanúvallomást tett a Mueller-bizottság előtt.

Carter Page a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) munkatársaként került Trump 2016-os kampánycsapatába, a Trump elnökségét ellenző CIA-vezetés megbízásából. "Forrásként" szolgált a hírszerzés számára a Trump-kampányról. Ezt később Page is elismerte, ám az erről szóló információkat Clinesmith megváltoztatta, s azt írta: Page "nem forrás".

John Durham vádemelést javasolt Clinesmith ellen. A volt jogász ügyvédje, Justin Shur az amerikai AP hírügynökségnek pénteken megerősítette: védencének egy washingtoni szövetségi bíróság előtt kell megjelennie, és várhatóan bűnösnek is vallja majd magát.

Pénteki sajtókonferenciáján Donald Trump elnök "korruptnak" nevezte Clinesmith-t, és azt mondta: ez várhatóan csak a kezdete" több más vádemelésnek.

- fogalmazott Trump.

Az elmúlt hetekben több dokumentum is nyilvánosságra került, nem utolsó sorban Richard Grenell, az amerikai hírszerző szervezeteket tömörítő Országos Hírszerzési Igazgatóság volt vezetője jóvoltából. Grenell egy sor dokumentum titkosságát oldotta fel.

Ezekből az derült ki, hogy az Obama-kormányzat lehallgatta, megfigyelte Donald Trump kampánycsapatát 2016-ban.