Rekordmagasságban az új fertőzöttek száma Ausztriában

koronavírus, COVID-19, Ausztria
Osztrák járványügyi szakember tesztel egy lakost Sankt Wolfgangban 2020.07.27-én.
Vágólapra másolva!
Rekordmagasságban az új fertőzöttek száma Ausztriában, ahol egy nap alatt 282 ember tesztje lett pozitív - jelentette be Rudolf Anschober egészségügyi miniszter pénteken.
Vágólapra másolva!

A legtöbben Bécsben (112 fő), Tirolban (58 fő) és Felső-Ausztriában (45 fő) fertőződtek meg az utóbbi 24 órában. Anschober szerint az új fertőzöttek magas száma összefügg azzal, hogy egyre több embert tesztelnek.

Az elmúlt 24 órában 12 ezer koronavírus-tesztet végeztek el Ausztriában.

Strandolók egy stégen a Wolfgangsee tó partján Sankt Wolfgang osztrák üdülőfaluban 2020. július 30-án. Akkor Ausztriában már harmadik napja meghaladta a százat az egy nap alatt diagnosztizált új koronavírus-fertőzöttek száma. Csak Sankt Wolfgangban több mint 60 ember koronavírus-tesztje lett pozitív 2020.július 29-én. Forrás: MTI/EPA/Christian Bruna

Ausztriában eddig 22 876 ember koronavírus-tesztje lett pozitív, közülük 20 499-en időközben meggyógyultak.

Jelenleg 1 652 aktív fertőzöttet, illetve beteget tartanak nyilván.

Ausztria a számok növekedése ellenére jó helyen áll Európában, egy hét alatt százezer lakóból 11-en kapták meg a vírust, míg Franciaországban százezerből 19-en, Spanyolországban 42-en fertőződtek meg.

Közben egyre nő azoknak a száma, akik külföldi utazásuk alkalmával fertőződtek meg.

Osztrák járványügyi szakember tesztel egy lakost Sankt Wolfgangban 2020.07.27-én. Forrás: AFP/Werner Kerschbaummayr

Karintiában 16-an kapták el a vírust egy horvátországi nyaralás során, míg Felső-Ausztriában 40 Horvátországból hazatérő ember koronavírus-tesztje lett pozitív.

Az osztrák kormány megerősítette, hogy hétfőtől utazási figyelmeztetést adnak ki Horvátországra, a térségben nyaralókat pedig felszólítják, hogy a lehető leggyorsabban térjenek vissza Ausztriába.