A viharos tengeren 15 órán át kapaszkodott egy bójába két fiatal ír nő, akit evezés közben sodort ki az erős szél a nyílt vízre egy védett öbölből, a Galway megyei Furbóban.

Az RTE ír köztévé beszámolója szerint szerdán este jelentették a 17 és 21 éves unokatestvérek eltűnését, akik a Galway-öbölben hódoltak a deszkán evezés sportjának.

Egyikük édesanyja értesítette a parti őrséget este tíz óra körül, miután a lányok nem tértek vissza. A parti őrség helyi önkéntesek segítségével nagyszabású tengeri és légi keresést indítottak a felkutatásukra, végül csütörtök hajnalban egy halász és a fia találta meg őket 27 kilométerre eltűnésük helyétől.

A lányok egy homárcsapda helyét jelző bójába kapaszkodva vészelték át az éjszakát a nyílt tengeren a szakadó esőben és erős szélben.

Evezőlapátjukat lengetve próbálták felhívni magukra a figyelmet.

A halász elmondta, hogy a lányok nagyon kimerültek voltak, de azért tudtak ülni, és egy kicsit beszélgetni is lehetett velük. Megmentőjük egy kis szigetre vitte őket, ahonnét helikopterrel szállították kórházba a bajba került fiatalokat.