Felrobbant egy bomba a 22. orosz-török közös járőrözés során a szíriai Idlíb tartományban.

A RIA Novosztyi hírügynökség a helyi orosz parancsnokságra hivatkozva azt írta, hogy az incidensnek orosz sérültje nem volt, és török részről is csak anyagi kárról számoltak be. A robbanás, amelyhez hasonlók korábban is történtek, az M-4-es autópályán történt, a konvoj egyik török járművének közelében.

A két ország katonái március 15-én kezdtek közös járőrözésbe a tartományban, amely a Bassár el-Aszad ellen harcoló fegyveresek utolsó erőssége Szíriában.

A szíriai helyzet is témája volt Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfői telefonbeszélgetésének. A két vezető kitért a líbiai konfliktusra is, hangsúlyozva, hogy időszerű lenne fegyvernyugvást kihirdetni és beindítani a szembenálló felek között a közvetlen pátbeszédet.

Sajtójelentések szerint két amerikai helikopter csapást mért a szíriai hadsereg egy ellenőrzőpontjára a zömmel kurdok lakta Kamisli város közelében, az északkeleti Haszeke tartományban. Az incidensben egy szíriai katona meghalt, kettő pedig megsebesült.