Ezer fölé emelkedett a napi új fertőzések száma Olaszországban

virus health epidemic tourism transport Vertical
Councillor for Health of the Lazio Region, Alessio D'Amato speaks during a press conference to communicate the first health bulletin on the evolution of the clinical condition of the two Chinese patients who have contracted the coronavirus and the measures taken, on January 31, 2020 at the Lazzaro Spallanzani National Institute for Infectious Diseases in Rome, where the two Chinese patients are being held in isolation. (Photo by Andreas SOLARO / AFP)
Vágólapra másolva!
Több mint ezer új koronavírus-fertőzést mutattak ki az elmúlt 24 órában Olaszországban; utoljára május 12-én volt magasabb az egy nap alatt regisztrált új esetek száma - közölte szombaton az egészségügyi minisztérium.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt 24 órában elvégzett tesztek közül 1071-nek lett pozitív az eredménye. Ezzel 258 ezer 136-ra nőtt a járvány kezdete óta regisztrált olaszországi megbetegedések száma. A vírus halálos áldozatainak a száma hárommal nőtt, elérve a 35 ezer 430 főt.

A legtöbb új esetet a Róma melletti, legnagyobb forgalmú olaszországi repülőtérnek helyet adó Lazio tartományban regisztrálták: 215 embert, akiknek csaknem a kétharmada nyaralásból hazatérő volt.

Sok fertőzött érkezett Szardínia szigetéről, érkeztek betegek továbbá Horvátországból, Franciaországból, Görögországból, Máltáról, Spanyolországból, Romániából, Ukrajnából, valamint az Egyesült Államokból.

Alessio D'Amato Forrás: AFP/Andreas Solaro

A tájékoztatás szerint sok fertőzött tünetmentes fiatal, de Lazio tartomány egészségügyi illetékese, Alessio D'Amato elmondta:

kiemelt jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy megszakítsák a fertőzési láncolatokat.

Olaszországban a járvány március-áprilisi tetőzése után július közepén 114 főre süllyedt az egy napon belül regisztrált új megbetegedések száma, de azóta folyamatosan nő. Ebben szerepe lehet annak, hogy

egyes tudósítások szerint a nyaralóhelyeken és az éjszakai klubokban az emberek sokkal kevésbé ügyelnek a kötelező távolságtartásra, és a szájmaszk viselésére.

Ezzel együtt az olaszországi esetszám jócskán elmarad a Spanyolországban és Franciaországban regisztrált új fertőzöttek számától.