Szavazatszerzés céljából játszotta el az elrablását a demokrata polgármesterjelölt

Sabrina Belcher
Vágólapra másolva!
Az emberek támogatásának és szavazatainak a megszerzése volt a célja annak a demokrata párti polgármester jelöltnek, aki eljátszotta a saját elrablását. Sabrina Belcher ellen a rendőrség eljárást indított összeesküvés miatt, illetve azért is, mert hamisan jelentette be a rendőrségnek az elrablását - olvasható a V4NA nemzetközi hírügynökség honlapján.
Vágólapra másolva!

Letartóztatta a rendőrség a dél-karolinai Sumter városában Sabrina Belchert, miután kiderült, hogy a polgármesteri pozícióért induló nő csak eljátszotta az elrablását

annak érdekében, hogy így támogatást és szavazatokat szerezzen magának.

A demokrata párti Belchert összeesküvéssel és hamis rendőri bejelentéssel vádolják.

Az incidens kedden történt, amikor a nő egy élő Facebook videóban közvetítette azt, amint

a beszámolója szerint egy ismeretlen férfi először megtámadta, majd elrabolta egy rablási kísérlet során.

Később kiderült, a férfi James Eaddy, akivel már napokkal korábban találkozott a nő, hogy kiterveljék az elrablást. A férfit szintén megvádolták.

A rendőrfőnök, Russell Roark közleménye szerint Sabrina Belcher csupán zavart akart kelteni a közösségben, hogy azt később a saját előnyére fordítsa. A támadást pedig csak azért játszotta el, hogy hírnevet szerezzen magának, illetve támogatást és szavazatokat kapjon az emberektől a novemberi választáson.

Sumter városában már 20 éve Joseph T. McElveen Jr. a polgármester, ő azonban bejelentette, hogy idén nem indul újra a pozícióért. A helyére jelenleg hatan pályáznak, köztük Sabrina Belcher is, aki az első fekete bőrű női vezetője lenne a városnak.

A mostani incidens azonban ronthat Belcher esélyein, ráadásul a rendőrség arra is rájött, hogy a demokrata párti nő be akart feketíteni más jelölteket a választás előtt. Az áltámadásról szóló videóban is azt lehet hallani, hogy Belcher egy másik társát próbálja meg rossz hírbe hozni.